Al treilea jurnalist mort după explozia de la Mosul. Victima este Veronique Robert, de la France 2

Jurnalista Veronique Robert a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţa, în Irak, la doar 48 de ani, după cum anunţă France Televisions. Ea fusese rănită după explozia unei mine, care a costat viaţa a alţi doi jurnalişti care o însoţeau.

24 iun. 2017, 09:44
Al treilea jurnalist mort după explozia de la Mosul. Victima este Veronique Robert, de la France 2

După jurnalistul irakian Bakhtiyar Addad şi reporterul francez Stephan Villeneuve, jurnalista Véronique Robert şi-a pierdut şi ea viaţa. Toţi trei au fost victimele exploziei unei mine, în partea oraşului Mosul aflată încă sub ocupaţia Statului Islamic.

Véronique Robert fusese operată la Bagdad, iar în noaptea de joi spre vineri a fost transferată la spitalul militar Percy, aflat în apropiere de Paris.

Véronique Robert, specialită în „teatrele de război”, a acoperit numeroase conflicte din Orientul Mijlociu şi în special din Irak. Împreună cu Stephan Villeneuve, Véronique Robertfăcea un reportaj la Mosul, pentru emisiunea Invitat Special. Cei doi erau însoţiţi de jurnalistul irakian Bakhtiyar Addad, care a decedat pe loc, şi de Samuel Forey, reporter independent, care a suferit răni uşoare.