Alarmă de URGENŢĂ la BBC. Jurnaliştii au fost evacuaţi imediat

O transmisiune a postului BBC Radio 5 live a fost întreruptă de alarma de urgenţă a clădirii, cei doi prezentatori fiind nevoiţi să evacueze studioul, scrie Independent.

24 mai 2017, 16:25
Alarmă de URGENŢĂ la BBC. Jurnaliştii au fost evacuaţi imediat

Studiourile BBC Radio 5 live au fost evacuate temporar, miercuri, în timpul unei transmisiuni, potrivit Independent.

Înregistrările video îi arată pe cei doi prezentatori cum părăsesc platoul, pe fundal auzindu-se sunetul de alarmă, însoţit de un mesaj automat. ”Atenţie, atenţie, vă rugăm să evacuaţi clădirea folosind cea mai apropiată cale de ieşire. Nu folosiţi liftul”. Apoi, prezentatoarea Sarah Brett le-a spus ascultătorilor că sunt nevoiţi să părăsească studioul: ”Trebuie să plecăm în acest moment. Ne cerem scuze, însă clădirea este evacuată”.

Vizibil panicat, coprezentatorul Nihal Arthanayake este surprins în timp ce îşi scoate căştile şi se îndreaptă spre ieşire. După aproximativ 10 minute, cei doi s-au întors în studio.

”Nu a existat niciun incident”, a spus Brett, menţionând că a fost alarma de incendiu. ”Toată lumea este bine”. Premierul britanic, Theresa May, a anunţat marţi că a fost ridicat nivelul de alertă teroristă la pragul „critic”, în urma atentatului terorist de la Manchester, informează BBC. „În Marea Britanie, nivelul de alertă teroristă a fost ridicat la cel mai înalt grad- „critic”, însemnând că atacurile ulterioare pot fi iminente”, a declara Theresa May, potrivit BBC, citat de Mediafax.

Citeşte şi Atentat terorist în Manchester: Ancheta se concentrentează pe identificarea unei reţele de complici

Decizia a fost luată după ce investigatorii nu au putut să excludă faptul că suspectul Salman Abedi a acţionat singur. Urmează ca forţe militare să fie dislocate în puncte-cheie. Acestea vor fi prezente la evenimente precum concerte şi vor acţiona la îndrumarea ofiţerilor de poliţie.

În noaptea de duminică spre luni, zeci de mii de persoane au fost martore la tragedia de pe Manchester Arena. Bilanţul victimelor a ajuns la 22 de morţi până acum şi peste 59 de răniţi, în urma atentatului sinucigaş ce a avut loc la finalul concertului artistei americane Ariana Grande.