ALDE cere un dialog politic tehnic privind noul Cod fiscal. Tăriceanu le scrie „habotnicilor austerităţii”

Copreședinții ALDE Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin au salutat, vineri, orice demers politic care ar putea conduce la adoptarea rapidă a Codului fiscal într-o formă cât mai apropiată de cea votată în Parlament, adăugând că dialogul suplimentar ar trebui să vizeze o discuție tehnică bazată pe date și cifre.
Filip Stan
07 aug. 2015, 12:45
ALDE cere un dialog politic tehnic privind noul Cod fiscal. Tăriceanu le scrie

„ALDE salută orice pas înainte — alături de partenerii de guvernare: PSD și UNPR — care ar putea facilita adoptarea rapidă a Codului fiscal în sesiunea extraordinară de la finalul lunii august, într-o formă cât mai aproape de cea pusă în acord împreună cu mediul de afaceri și trecută prin Parlament la finalul lunii iunie, inclusiv cu votul celor de la PNL. Considerăm că, din moment ce PNL — ca principal partid de opoziție — și-a exprimat sprijinul politic fără echivoc prin vot pe forma actuală a Codului fiscal, orice dialog suplimentar ar trebui să vizeze în primul rând o discuție tehnică, cu date și cifre”, potrivit unui comunicat al ALDE.

Copreședinții ALDE își exprimă, totodată, deschiderea pentru un dialog politic real. „Desigur, coaliția de guvernare formată din PSD, ALDE și UNPR va enunța un punct de vedere comun la discuțiile cu celelalte partide și grupuri reprezentate în Parlament”, se adaugă în comunicat.

Tăriceanu și Constantin apreciază, de asemenea, că agenda discuțiilor ar trebui să fie una mai largă. „Pe lângă problematica noului Cod fiscal, să fie incluse pe agendă aspecte ce țin de echilibrul puterilor în stat, de funcționarea statului de drept și întărirea democrației, de modernizarea instituțională, descentralizarea administrativă, modernizarea sistemelor medical și de educație. ALDE consideră că este necesară o abordare bazată pe echilibru și dialog între Putere și Opoziție, respectiv între Parlament, Guvern și Președinție, nu o abordare bazată pe tensiuni și conflict, care riscă să readucă în România blocajul și problemele din regimul Băsescu”, mai afirmă copreședinții ALDE.

Tăriceanu răspunde „habotnicilor austerităţii”

Călin Popescu-Tăriceanu a postat pe Facebook un mesaj pentru „habotnicii austerităţii”, care l-au acuzat că a pus în pericol stabilitatea fiscală naţională, după ce tot ei, în 2008, „strigau pentru creşteri salariale de 50%”.

„Susţin fără rezerve acest Cod Fiscal, pentru că cifrele şi realităţile economice arată că este sustenabil şi că poate imprima României o creştere economică susţinută şi pe termen lung”, a explicat Tăriceanu, apreciind că împărţirea spaţiului politic în „adepţi ai austerităţii şi prudenţei”şi „susţinători fără rezervă şi prudenţă ai noului Cod ‪fiscal‬” nu este una corectă. 

„Cred că împărţirea corectă este alta: «adepţii unei creşteri economice accelerate şi sustenabile prin măsuri liberale» şi «habotnicii austerităţii». Habotnicii austerităţii nu sunt cei care îndeamnă la prudenţă, pentru că accept necesitatea unei dezbateri, ci acei politicieni care în 2008 îmi cereau pe un ton imperativ să cresc salariile profesorilor şi bugetarilor cu 50%, iar apoi au tăiat salariile şi pensiile când au ajuns la guvernare. Politicieni ca Traian Băsescu, care ar face şi spune orice pentru a câştiga voturi (…) care dă acum lecţii privind responsabilitatea”, scrie Tăriceanu pe Facebook, unde publică şi o scrisoare trimisă în 2008 lui Traian Băsescu, în care îi explica, „cu argumente şi cifre economice clare de ce ‪#‎Guvernul‬ era împotriva creşterii salariilor profesorilor, peste noapte, cu 50%”.

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor All Stars 2024! Cu câți bani pleacă acasă învingătorul
Fanatik.ro
Alertă pentru utilizatorii Android! Aplicațiile care nu trebuie instalate niciodată în telefon. Sunt printre primele în Google Play Store, dar sunt extrem de periculoase
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A fost o legendă printre cei vii
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
BNR face anunțul zilei pentru toți românii cu credite în lei!
Adevarul
Armata Română pierde sute de militari lunar. Cum pot fi opriți soldații să părăsească sistemul
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Obținerea permisului de conducere. Noi întrebări la proba teoretică
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
Mai rar s-a văzut aşa naş! Cum s-a îmbrăcat Cabral la nunta Roxanei Hulpe. FOTO şi VIDEO
Playsport.ro
SURPRIZĂ URIAȘĂ! Vedeta PRO TV, nuntă secretă la New York cu omul din spatele meciului colosal al Generației de Aur! Au apărut primele imagini
kanald.ro
De la 1 iulie crește salariul minim cu 400 de lei: Cu câți bani vor rămâne în mână românii după impozitare
Capital.ro
Este interzis în toată România! Legea peste care nu poți trece. Poliția te prinde imediat
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de vijelii - HARTA
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
CENTRALĂ NUCLEARĂ într-o STAȚIUNE MONTANTĂ din România! S-a aflat ACUM
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'