ALEGERI 2016. Ce spune Liviu Dragnea despre candidaţii PSD de anul viitor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă, că, la alegerile de anul viitor, candidaţii PSD vor fi tineri într-o "proporţie covârşitoare", dar "vor fi păstrați și mulți dintre cei cu experiență".

12 dec. 2015, 10:39
ALEGERI 2016. Ce spune Liviu Dragnea despre candidaţii PSD de anul viitor

Președintele social-democraților participă sâmbătă la Congresul Tineretului Social Democrat care ar urma să aleagă viitorul lider TSD.

„Astăzi e un moment important pentru noi, pentru că astăzi se va naște un lider, pe care eu o să îl ajut foarte mult. Vreau ca împreună cu el și cu ei (tinerii social-democrați — n.r.), în 2016, să pregătim o nouă generație de lideri în partid, un partid care se modernizează, un partid care se transformă și care să vină în fața oamenilor cu o ofertă serioasă și cu oameni credibili, cu foarte mulți tineri”, a afirmat Liviu  Dragnea, înainte de începerea Congresului Tineretului Social Democrat, scrie Agerpres.

El a adăugat că, la viitoarele alegeri locale și parlamentare, va exista în PSD un procent covârșitor de candidați tineri.

„Spun cu certitudine, într-o proporţie covârşitoare, vor fi tineri. Sigur, avem oameni care vor fi păstraţi, care vor participa în continuare la alegeri, la campanie, vor fi candidaţi, vor fi consilieri locali, primari, vor fi parlamentari, dar anul 2016 este un an important pentru partid, un an de răscruce în care tinerii vor începe să participe la construcţia viitorului lor„, a spus Dragnea.

În cursa pentru şefia TSD sunt înscrişi trei candidaţi. Este vorba despre deputatul PSD, Gabriela Podașcă, fostul viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea şi vicepreşedintele TSD, Andrei Tinu. Înainte ca Tinu să-şi anunţe candidatura, liderul PSD, Liviu Dragnea, spunea despre Podaşcă şi Petrea, că ambele variante „sunt bune”.