Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu NU comentează despre planurile lui Traian Băsescu în politica de la Chişinău

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: Candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a refuzat să comenteze intenția fostului președinte al României de a se implica în viața politică din Moldova.

11 nov. 2016, 14:47
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu NU comentează despre planurile lui Traian Băsescu în politica de la Chişinău

Sandu a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că Băsescu a avut „un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova” și va fi apreciat dacă va continua „să fie un avocat al Republicii Moldova”.

„Nu pot să comentez despre planurile domnului Băsescu în viața politică din Republica Moldova. Este cetățean și îl felicităm pentru acest lucru. Cred că a meritat (…) Domnul Băsescu a avut un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova și o să ne bucure, o să apreciem dacă va continua să fie un avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană”.

Citeşte şi Alegeri în Republica Moldova: În România vor fi deschise 11 secţii de votare, între care două sunt în Bucureşti

Întrebată dacă i-ar plăcea să facă parte dintr-o echipă politică din care face parte și Traian Băsescu, candidata PAS a spus: „Nu m-am gândit la acest lucru. Noi avem echipă aici. Toți cei care vor să contribuie la îmbunătățirea situației în Republica Moldova sunt bineveniți”.