Băsescu: Mi-ar plăcea ca Udrea să nu-şi negocieze voturile în turul II. Macovei va livra voturile la Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Preşedintele Traian Băsescu a apreciat, la B1 TV, că Elena Udrea nu ar trebui să negocieze susţinerea unui candidat în turul II al alegerilor prezidenţiale, lăsând susţinătorii PMP să decidă fiecare pe cine să voteze în turul decisiv.

30 oct. 2014, 19:43
Băsescu: Mi-ar plăcea ca Udrea să nu-şi negocieze voturile în turul II. Macovei va livra voturile la Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Traian Băsescu consideră că voturile pe care le va obţine Elena Udrea în turul I vor fi decisive pentru desemnarea câştigătorului din turul II. „Monica Macovei este candidat pe mână falsă, în înţelegere cu conducerea PDL, să ia electorat de la mine şi de la electoratul greco-catolic. Monica Macovei va livra voturile către Johannis. Călin Popescu Tăriceanu va da voturile lui Victor Ponta. Marea problemă este că nici un candidat nu poate câştiga fără voturile pe care le va lua Elena Udrea în turul I„, a declarat Băsescu.

Acesta a spus că ar vrea ca Elena Udrea să nu le ceară votanţilor ei să voteze un anume candidat în turul II, cerinţă care să survină în urma unei negocieri politice. „Mi-aş dori mult să lase electoratul liber, chiar dacă îl consider pe Ponta cel mai mare duşman al democraţiei dintre candidaţi (…) Mi-ar plăcea să nu negocieze. Pentru că mi s-ar părea imoral ca, după ce oamenii au avut încrede în tine, dacă n-ai intrat în turul doi, să negociezi„, a spus şeful statului.

La ce SENTINŢĂ se aşteaptă Traian Băsescu în Dosarul FLOTA: Sunt al 108-lea…

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Pe de altă parte, Băsescu nu exclude posibilitatea ca Udrea să dea totuşi un mesaj de susţinere a unei candidaturi anume. „Să dea un mesaj, dar să nu negocieze. Nu cred că va da un astfel de mesaj, dar cred că îi va îndemna să meargă la vot”, a mai spus Traian Băsescu.