ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Câte mandate va obţine fiecare partid în urma redistribuirii voturilor

Jumătate din reprezentanţii României la Bruxelles vor fi de la PSD. Alianţa PSD-UNPR-PC a adunat peste 40 de procente la alegerile europarlamentare, de departe cel mai bun scor dintre toate formaţiunile politice.

RomaniaTV.net
26 mai 2014, 04:43
ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014: Câte mandate va obţine fiecare partid în urma redistribuirii voturilor

Iata care sunt rezultatele obtinute in urma redistribuirii voturilor partidelor si candidatilor care nu au indeplinit pragul electoral, sursa acestora fiind partidele politice.

Astfel, dupa numararea a 95% din sectii, PSD a obţinut 47%, ceea ce înseamnă că va avea 16 mandate de europarlamentar. Al doilea loc revine PNL, care a obţinut 17% din sufragii, ceea ce îi asigură 5 mandate. Tot 5 mandate va avea şi PDL, dar cu un scor mai redus, de 15%. UDMR se plasează pe locul 4, cu 8% şi 3 mandate. Următorul clasat este PMP, care, cu 6%, obţine 2 mandate. De asemenea, Mircea Diaconu obţine 7% şi cucereşte un mandat.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Întrebat dacă USL se va reface după aceste alegeri europarlamentare, Liviu Dragnea a răspuns: „USL funcţionează în teritoriu. Nu ştim ce se va întâmpla mâine (luni, n.r.) în PNL. Noi ne dorim ce am spus mereu. USL trăieşte în mai multe judeţe din ţară”.

ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014. Referitor la posibiltatea ca scorul obşţinut la ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2014 să-l oblige pe Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale 2014, Liviu Dragnea a spus: „Nu-l obligă nimic pe dl. Ponta să candideze la preşedinţie, dar sigur scorul va cântări mult în decizia pe care domnul Ponta o va lua”.

„Sigur după aceste rezultate vor avea loc mişcări pe scena politică. PNL spera să aibă peste 20%, PMP dorea cel puţin 10%, la PDL sunt de asemenea supărări şi probabil vor avea loc mişcări, dar asta nu este treaba noastră”, a completat Liviu Dragnea.