ALERTĂ! Au fost depistate 20 de tone de dovlecei contaminaţi cu pesticide

Publicat: Luni, 16 Aprilie 2018 12:58 // Actualizat: Luni, 16 Aprilie 2018 14:06 // Sursa: romaniatv.net

Autoritățile sunt în alertă după ce a fost depistat un transport de dovlecei contaminați cu o cantitate mare de pesticide. Legumele au fost găsite într-un depozit din județul ilfov.

Foto: ele.ro

ANSVSA a anunţat, luni, că săptămâna trecută, cu prilejul controalelor pentru depistarea reziduurilor de pesticide, inspectorii Autorităţii au prelevat probe din legume şi fructe provenite din ţări terţe, dintr-un depozit din judeţul Ilfov.

"Pentru probele prelevate dintr-un transport de dovlecei provenit din Turcia, analizele de laborator au pus în evidenţă o depăşirea a limitei maxime admise pentru substanţa Metalaxil-M", anunţă ANSVSA.

Reprezentanţii Autorităţii anunţă că întregul lot de 19.644 de kg de dovlecei a fost distrus prin incinerare (în data de 13.04.2018).

Nicio cantitate din acest produs nu a ajuns în consum.

"Verificările cu această tematică se realizează în posturile de inspecţie la frontieră şi în punctele finale de import, vizează determinarea prezenţei şi a încadrării în limitele admise ale reziduurilor de pesticide din fructele şi legumele provenite din import", mai anunţă ANSVSA.

Metalaxilul este o substanţă folosită ca fungicid, utilizată pentru combaterea manei la diferite tipuri de legume şi fructe. Are, în general, o toxicitate acută scăzută, putând avea efect alergic pentru ochi şi piele.

Nu sunt singurele produse contaminate ce vin din afară. Şi Ministerul Agriculturii a descoperit peste o mie de tone de cartofi din Egipt, contaminaţi cu o bacterie foarte periculoasă care afectează culturile. Toată cantitatea a fost oprită în vama Constanţa şi trimisă înapoi în Egipt, acolo unde marfa va fi distrusă.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dovelcei dovlecei contaminati legume contaminate pesticide
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6485
RON
14 Dec
noapte -3 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H