ALERTĂ de TBC la o şcoală din Buzău: 20 de profesori şi 36 de elevi, supuşi unor analize medicale

Un profesor de desen de la Şcoala 11 din Buzău a fost diagnosticat cu TBC, după ce acesta a intrat în contact atât cu cadrele didactice din unitatea de învăţământ, cât şi cu elevii la clasa cărora era diriginte. Profesorul se află în prezent internat în spital. 

24 iun. 2016, 11:42
ALERTĂ de TBC la o şcoală din Buzău: 20 de profesori şi 36 de elevi, supuşi unor analize medicale

20 de cadre didactice și 36 de elevi din clasa unde profesorul bolnav era diriginte au fost supuși analizelor medicale, pentru a se vedea dacă au contactat boala.

„Am fost informaţi de către medicul dispensarului şi de medicul colectivităţii unde a fost depistat, la şcoala 11, de apariţia unei îmbolnăviri de TBC la unul dintre profesorii şcolii, şi anume la profesorul de desen. În 48 de ore, s-a aflat rezultatul examenului de microscopie care a fost intens pozitiv şi care a indicat contagiozitatea cazului. S-au luat o serie de măsuri. S-a trecut imediat la dezinfecţia în sala de clasă unde profesorul era diriginte, dezinfecţie realizată de personal specializat din cadrul DSP. S-a realizat investigarea radiologică a celor 20 de contacţi adulţi din prima linie, adică a profesorilor. Nu au existat probleme. S -a făcut apoi testarea tuberculinică, s-au testat 36 de copii. S-au descoperit 11 hipereregici în cazul cărora s-au impus controale radiologice care au infirmat însă infecţia evolutivă. În final, au fost dispuse măsuri speciale pentru doi copii, li s-a recomandat tratament chimio-profilactic întrucât provin din familii cu antecedente TBC”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, citat de ziaruldebuzau.ro.