ALERTĂ în Botoşani. Mai mulţi copii şi adulţi, infectaţi cu Hepatita A

Mai multe cazuri de hepatită virală A au fost depistate atât la adulţi, cât şi la copii, în judeţul Botoşani.

09 oct. 2017, 09:16
ALERTĂ în Botoşani. Mai mulţi copii şi adulţi, infectaţi cu Hepatita A

In cursul lunii septembrie, in localitatea Baranca Cristinesti a evoluat un focar cu 26 de cazuri de hepatita virala A (atat adulti, cat şi copii) intr-o comunitate de rromi cu peste 600 de copii. A fost vorba despre un focar de comunitate, nu de colectivitate, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani (DSP).

S-a intervenit in focar cu 50 de doze de vaccin administrate la inceperea anului scolar. In fiecare familie s-a intervenit cu dezinfectant (s-au igienizat grupurile sanitare si fantanile). De asemenea, s-a facut educatie pentru sanatate. Prin urmare, numarul cazurilor nou aparute s-a diminuat semnificativ (saptamana trecuta a fost depistat un singur caz nou cu provenienta in acest focar).

Intr-o altă comună din Botoşani, Dimacheni evolueaza un focar de comunitate cu 11 cazuri. Echipa Directiei de Sanatate Publica a intervenit si acolo.

Totodată în dupa-amiaza zilei de 6 octombrie au fost 2 cazuri suspecte de hepatita A la Baranca Hudesti aflate in investigare, confirmarea sau infirmarea acestora urmand a se face in cursul acestei saptamani.

Toate cazurile au fost monitorizate si au evoluat fără complicaţii, favorabil.

Citeşte şi Cum poate fi prevenită hepatita A