Alertă în Dâmboviţa. O comună din judeţ este terorizată de un urs flămând

Într-o comună din Dâmboviţa s-a stârnit panica, după ce un urs flămând a ajuns în gospodăria unei familii, în căutare de hrană.

22 mai 2015, 12:21
Alertă în Dâmboviţa. O comună din judeţ este terorizată de un urs flămând

O familie din Pietrari a povestit că ursul se pregătea să le atace porcii din coteţ. Oamenii s-au speriat când s-au trezit cu fiara atât de aproape de ei. Au luat un par şi au reuşit să sperie ursul.

Oamenii cred că animalul ar fi coborât din zona montană, în căutare de hrană, după o perioadă lungă de hibernare, potrivit România TV.

Autorităţile sunt în alertă, iar jandarmi patrulează în zonă. Profesorii i-au sfătuit pe elevi să nu iasă din incinta şcolii, în timpul pauzelor.

Localnicii spun că noaptea vor face focuri în curţi, de teama de a nu fi atacaţi de urs. Sătenii au alertat şi autorităţile, mai ales că drumul copiilor spre şcoală trece prin pădure.

Oamenii care au văzut ursul spun că fiara este imensă şi, după estimările lor, ar cântări câteva sute de kilograme.

Aceste nu este un caz izolat. Judeţul Dâmboviţa este cunoscut pentru atacurile urşilor. De pildă, toamna trecută, au fost semnalate mai multe apariţii de urşi în gospodăriile sătenilor. De asemenea, acum 4 ani, la  Moroieni, doi oameni au fost ucişi de urs şi cinci au fost răniţi.