Doi deţinuţi de la Centrul de detenţie Buziaş, Timiş, au evadat de la punctul de muncă. Unul dintre fugari a fost prins de poliţişti

Doi deținuți din Centrul de detenție Buziaș au evadat miercuri după amiază de la punctul de lucru, informează un comunicat al Penitenciarului Timișoara. Unul dintre ei a fost capturat, în timp ce al doilea este încercuit acum de poliţişti. Cei doi au plecat împreună şi au reuşit să ajungă până în judeţul vecin, Caraş Severin, unde au fost depistaţi.

27 iul. 2016, 19:40

Potrivit sursei citate, unul dintre cei doi a fost condamnat la 1 an și opt luni pentru furt, iar celălalt — 7 ani, pentru omor.

”Miercuri, în jurul orei 17,00, s-a constatat că deținuții Gavril Bogdan și Iulko Zoltan au părăsit punctul de lucru din cadrul secției exterioare Buziaș, unde prestau activități lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deținuților, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din angajați ai Penitenciarului Timișoara, precum și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș și Poliția de Frontieră” se precizează în comunicat.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

Unul dintre deţinuţi a fost capturat, în timp ce al doilea a reuşit să fugă şi să se ascundă într-o pădure. Cel care a fost prins este Iulko Zotlan, de 36 de ani, din comuna arădeană Peregu Mare, condamnat la şapte ani de închisoare pentru omor. Acesta mai avea de ispăşit doar câteva săptămâni din pedeapsă.

Cei doi au plecat împreună şi au reuşit să ajungă până în judeţul vecin, Caraş Severin, unde au fost depistaţi.