ALERTĂ la o şcoală din Vâlcea, după descoperirea unui focar de hepatită A

Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a declanşat o operaţiune pe linie medicală în oraşul vâlcean Brezoi, după ce a fost descoperit un focar de hepatită virală de tip A la o şcoală din cartierul "Valea lui Stan".

06 oct. 2014, 07:57
ALERTĂ la o şcoală din Vâlcea, după descoperirea unui focar de hepatită A

Avem azi (luni – n.r.) pe teren echipe care se ocupă cu catagrafia locului, în sensul că toate persoanele care au intrat în contact direct cu bolnavii vor fi vaccinate şi imunizate. Vom începe cu copiii şi apoi, profesorii şi părinţii. Cei cinci copii bolnavi sunt în spital sub tratament şi putem spune că situaţia este sub control. Din păcate, este vorba de o comunitate romă şi condiţiile igienico-sanitare au deficienţe acasă. Noi vom încerca prin echipele noastre să avem discuţii cu familiile privind condiţiile minime de protecţie sanitară care trebuie respectate„, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei al DSP Vâlcea, doctorul Luminiţa Apostolescu, potrivit Agerpres.

Boala a fost depistată săptămâna trecută la cinci elevi de la Şcoala Generală „Valea Lui Stan” din Brezoi şi imediat cei cinci copii au fost internaţi în spital şi monitorizaţi atât de medicii de familie, cât şi de medicii şcolari.

CITEŞTE ŞI: Hepatita C, o boală fără simptome. Testarea anuală este principala măsură de depistare şi de prevenire