Alertă sanitară la Vaslui. Şapte copii au fost internaţi în spital cu boală diareică acută

Şapte copii cu vârste cuprinse între şapte luni şi patru ani, din judeţul Vaslui, au ajuns în stare gravă la spital, la începutul acestei săptămâni, cu boală diareică acută, în urma infecţiei cu rotavirus, fără ca autorităţile sanitare să stabilească deocamdată cauza îmbolnăvirilor.

02 mart. 2016, 16:07
Alertă sanitară la Vaslui. Şapte copii au fost internaţi în spital cu boală diareică acută

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, şase dintre cei şapte copii sunt internaţi la spitalul din Bârlad, iar un bebeluş de şapte luni se află la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui.

„Nu este un număr alarmant de mare de infecţii cu rotavirus, cazurile fiind sporadice. De aceea, nu putem spune că ar fi un factor anume care să genereze apariţia bolii. Până acum, nu s-a făcut o raportare pe această infecţie, fiind una nouă luată în calcul„, a declarat, miercuri, pentru News.ro, directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Reprezentanţii spitalului din Bârlad susţin că toate cazurile de infecţie cu rotavirus ar fi apărut pe fondul unei igiene precare, majoritatea copiilor care s-au îmbolnăvit provenind din familii din mediul rural.

Citeşte şi Un copil din Covasna, suspectat de SHU, va fi transferat la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti

Un număr de 45 de copii cu scaune diareice sunt internaţi, miercuri, în spitalele din judeţul Argeş, 36 dintre aceştia având vârste sub doi ani. Potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii de Prefectura Argeş, 31 de copii, dintre care 25 cu vârste sub doi ani, sunt la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, alţi opt copii, dintre care cinci mai mici de doi ani, se află la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, în timp ce la Spitalul Municipal Curtea de Argeş sunt patru copii cu scaune diareice, iar la Spitalul Municipal Câmpulung sunt internaţi doi copii prezentând aceleaşi simptome.

Citeşte şi CAZUL COPIILOR INFECTAŢI IA AMPLOARE: 62 de copii internaţi în Argeş, 12 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Patru copii cu sindrom hemolitic uremic sunt internaţi în continuare la Spitalul ”Marie Curie” din Capitală, la Nefrologie, în starea cea mai gravă fiind un copil din Mioveni.

Totodată, în 22 februarie o fetiţă de un an din Bacău a fost internată la Spitalul de Copii din Iaşi, fiind suspectă de sindrom hemolitic-uremic. În urma analizelor, s-a stabilit că fetiţa are E.coli enterohemoragic.

La Spitalul „Marie Curie” au murit, în 4 februarie, o fetiţă de 11 luni, din Topoloveni, judeţul Argeş, în 15 februarie, o altă fetiţă de un an, iar în 16 februarie o a treia fetiţă, acestea având infecţie digestivă şi sindrom hemolitic uremic.