ALERTĂ MAXIMĂ în România: Un elicopter militar, accident la baza militară de la Boboc

Un elicopter militar de tip IAR 316 a avut probleme la Buzău. Trei militari au forst răniţi, iar MApN a deschis o anchetă.

RomaniaTV.net
22 aug. 2014, 13:08
ALERTĂ MAXIMĂ în România: Un elicopter militar, accident la baza militară de la Boboc

Un elicopter IAR 316 a avut o decolare ratată lângă baza militară de la Boboc. Din primele informaţii, oferite de România TV, se pare că trei persoane sunt rănite, dar viaţa acestora nu este pusă în pericol. 

„Astăzi, 22 august, în jurul orei 12.30, un elicopter IAR-316 B, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc, a atins accidental solul cu partea posterioară, pe timpul unui zbor de instrucţie, în cadrul exersării manevrelor de aterizare/decolare la punct fix/platformă.

Echipajul aeronavei, format din doi piloţi şi mecanicul de bord, a părăsit aeronava în deplină siguranţă. Aceştia nu au acuzat probleme de sănătate, dar conform procedurilor standard, sunt evaluaţi medical.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene se află la faţa locului pentru investigarea tehnică a evenimentului”, se precizează într-un comunicat al MApN. Cei trei răniţi au fost aduşi cu un alt elicopter, conform procedurilor, la Spitalul Militar din Bucureşti.