Alertă TERORISTĂ la graniţa cu România. Doi islamişti, opriţi cu focuri de armă VIDEO

Doi cetăţeni moldoveni suspectaţi de legături cu Statul Islamic au fost urmăriţi cu focuri de armă în timp ce încercau să intre ilegal în ţara noastră. Cei doi tineri, care încercau să ajungă în Franţa, după masacrul de vineri de la Paris, au fost arestaţi de către poliţiştii de frontieră. Asupra lor a fost găsită muniţie de război, informează România TV. 

18 nov. 2015, 08:01

Doi moldoveni care intenţionau să ajungă clandestin în România au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră. Aceştia au fost depistaţi pe malul râului Prut şi aveau cu ei muniţie de război, obiecte islamice, precum și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri, care conform investigațiilor efectuate acestea aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală – Franța.

Potrivit poliţiştilor de frontieră, bărbaţii au fost observaţi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni, scrie publika.md. Astfel, acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal hotarele ţării, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei de persoanele în cauză, una din ele a încercat să fugă. Ca urmare, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să aplice arma din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment conform normelor legale.

Alertă cu bombă la Chişinău

Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Anterior, cei doi au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar bărbatul a fost convertit la Islam.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.

Vineri, la Paris, au avut loc mai multe atentate revendicate de Statul Islamic şi soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți.

Reţeaua teroristă Stat Islamic REVENDICĂ atentatele din Paris. MESAJ video: „Otrăviţi apa şi hrana!” UPDATE

În atentatele din Paris şi-au pierdut viaţa şi doi români.

ATENTATE FRANŢA. Cine sunt cei doi români morţi la Paris: „Au murit sub ploaia de gloanţe” VIDEO