Alertă teroristă pe Champs Elysee. O parte a bulevardului a fost evacuată, atacatorul a murit UPDATE

O maşină a intrat într-o dubă a poliţiei pe celebrul bulevard Champs Elysee, din Paris. Au existat suspiciuni de terorism, astfel că un sector al bulevardului a fost închis. A fost un act deliberat asupra forţelor de ordine, iar atacatorul, un bărbat de 31 de ani, a murit în urma rănilor suferite.

19 iun. 2017, 14:24
Alertă teroristă pe Champs Elysee. O parte a bulevardului a fost evacuată, atacatorul a murit UPDATE

UPADATE, ora 19.00 Atacatorul, şoferul maşinii care a provocat accidentul, a murit. În autovehicul s-a găsit o butelie de gaz, explozibil şi arme.

UPDATE: ”Aprioric este vorba despre un act voit”, a declarat o sursă apropiată dosarului, confirmând informaţii de la o sursă din cadrul poliţiei.

UPDATE: Secţia antiteroristă a Parchetului Parisului a deschis o anchetă în flagrant după ce o maşină a intrat luni după-amiaza într-un furgon aparţinând jandarmeriei pe Champs-Elysées, la Paris.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 16 (ora 17.00, ora României). Un vehicul civil a intrat într-o furgonetă a Jandarmeriei, fără să producă vreo victimă, cu excepţia şoferului, care a fost rănit. Forţele de ordine au intervenit însă cu rapiditate şi au restricţionat accesul în zonă. Poliţia afirmă că accidentul a fost un „act voluntar” şi a făcut apel public la populaţie să evite zona.

Un jurnalist de la postul american CNN, aflat la faţa locului, a relatat că un om se afla la pământ, „ţintuit” de forţele de ordine, iar vehiculul pe care îl conducea a luat foc. Potrivit poliţiei, bărbatul ar fi fost înarmat.

Pe lângă o porţiune din Champs Elysee a mai fost evacuată o parte din cartierul din jurul Grand Palais şi sectorul din preajma Teatrului Marigny, aflat în apropierea bulevardului.