Alexandru Arşinel, declaraţie cutremurătoare după moartea lui Marin Moraru: ” Ne aflăm în faţa unui pluton de execuţie”

După moartea îndrăgitului actor Marin Moraru,  Alexandru Arşinel a făcut o declaraţie care a stârnit fiori. Actorul îşi vede generaţia stingându-se şi spune că parcă ne aflăm în faţa unui pluton de execuţie.

28 aug. 2016, 07:53
Alexandru Arşinel, declaraţie cutremurătoare după moartea lui Marin Moraru: ” Ne aflăm în faţa unui pluton de execuţie”

Într-un interviu acordat Libertatea, cunoscutul actor a mărturisit că în doar o lună de zile a pierdut patru prieteni.

„E acel pluton de execuţie în faţa lui Dumnezeu, fiind vorba despre ultima lună, în care i-am pierdut pe Radu Beligan, Adrian Enescu, Mihai Gingulescu, unul dintre cei mai mari oameni de teatru din Târgu Mureş şi un prieten bun de-al meu, apoi pe Marinuş. La un moment dat, apare sentimentul de durere, de despărţire… Ştiţi, de-a lungul vieţii, m-a marcat un roman excepţional, „Ghepardul” al lui Giuseppe Tomasi di Lampedusa, care, după moartea autorului, a şi luat premiul Nobel. Eroul principal, la un moment dat, îşi face inventarul şi ajunge la concluzia că în 70 de ani a avut parte doar de maximum jumătate de an de zile fericite…” a spus Alexandru Arșinel pentru „Libertatea”.

Acesta a vorbit şi despre problemele de sănătate pe care le-a avut.

„Am avut, în general, multe hopuri, nu doar cu boala, ci şi cele privind contrările cu societatea, în calitate de manager al unui teatru cu nume. Problemele mele de sănătate au legătură în primul rând cu spatele, cu coloana. Dacă ţin la viaţă, trebuie să ţin şi regim, ceea ce şi fac. Pentru că viaţa este frumoasă şi mi-a dat şansa să fac o meserie legată de oameni”, a mai spus Alexandru Arşinel.

Familia şi publicul sunt cei care îi dau putere maestrului pentru a merge mai departe.

Actorul nu a ajuns la înmormântarea prietenului său, Marin Moraru, deoarece se afla la Sinaia. Arşinel spune, însă, că a renunţat să mai meargă la înmormântări deoarece preferă să păstreze imaginea prietenilor vie, cu ei în viaţă.

Citeşte şi  De ce nu a mers Anca Pandrea la funeraliile actorului Marin Moraru. „A fost la noi acasă, am fost….”