Alimentaţie sănătoasă pentru prevenirea cancerului

Un stil de viata sanatos si un regim alimentar variat sunt factori determinanti pentru prevenirea unor probleme digestive, inclusiv aparitia cancerului – cancer colorectal, endometrial, esofagian si cancer la ficat. Specialistii recomanda sa nu includem prea multe grasimi in alimentatie si sa crestem aportul de nutrienti din alimente si nu din suplimente.

17 aug. 2015, 06:25
Alimentaţie sănătoasă pentru prevenirea cancerului

Evitarea consumului de grasimi previne cancerul

O cauza principala in procesul de aparitie a cancerului este un consum ridicat de alimente bogate in grasimi. Acestea cresc cantitatea de acizi biliari in colon si pot provoca dezvoltarea tumorilor, in special a cancerului colorectal. Este recomandat ca totalul de grasimi consumate sa constituie 20%, maxim 35% din aportul zilnic de calorii. Pentru un adult, ce are o dieta bazata pe 2.000 de calorii pe zi, inseamna intre 44 si 77 de grame de grasimi. Colesterolul nu trebuie sa depaseasca valoarea de 300 mg, zilnic. Preferabile sunt cantitatile mai mici, consumul de grasimi saturate trebuie sa fie limitat la 10% (22 grame) sau mai putin, iar grasimile trans (acizii grasi nesaturati) sunt de evitat. Acestea se gasesc in margarina, produse de patiserie preambalate, mancaruri fast food sau junk food.

Antioxidanti pentru protejarea organismului impotriva cancerului

Alte substante importante in lupta impotriva cancerului sunt antioxidantii. Corpul primeste astfel un sprijin suplimentar pentru a se proteja contra unor substante potential daunatoare, radicalii liberi.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro