Alimentele nerecomandate persoanelor cu colită

Colita este boala digestivă cauzată de inflamația mucoasei colonului, care este provocată de infecții, paraziți sau substanțe toxice. Chiar dacă este recomandat să mănânci fibre pentru a stimula digestia, dacă suferi de colită, este mai bine să le eviți. Ele pot crește riscul de balonare și durere.

05 sept. 2017, 08:31
Alimentele nerecomandate persoanelor cu colită

Iată ce alimente trebuie să eviți!

Alimente crude și grase

Alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi pot agrava simptomele colitei. Digestia este îngreunată, iar inflamația devine mai puternică. În plus, consumul de alimente grase sau crude crește numărul contracțiilor intestinale, influențând în același timp durerea.
Cereale și semințe întregi

Este recomandat să se consume fibre pentru a îmbunătăți digestia. Cu toate acestea, oamenii care suferă de colită ar trebuie să le evite. Aceste substanțe nutritive provoacă creșterea producției de gaze în stomac, care cauzează durere și balonare.

Cafea și ceai

Oamenii diagnosticați cu această boală ar trebui să evite băuturile cu cafeină, inclusiv cafeaua și ceaiul. Această substanță crește nivelul de inflamație în colon și afectează procesul care se ocupă de eliminarea deșeurilor din organism. Dacă continui să bei cafea sau ceai, acestea pot provoca simptome mai grave.

Lapte și produse lactate

Laptele integral și produsele lactate sunt inamicul numărul unu al persoanelor care luptă împotriva acestei boli digestive. Acest lucru nu se datorează numai conținutului ridicat de grăsimi, ci este și din cauza lactozei. Nu toată lumea are intoleranță la lactoză. Cu toate acestea, este mai bine să reduci cât de mult cantitatea de produse lactate mâncate – previi complicațiile care pot să apară.

Margarina

Untul și margarina sunt două alimente pe care oamenii cu colită nu ar trebui să le mănânce niciodată. Acestea sunt surse bogate de grăsimi și uleiuri hidrogenate, care, după ce sunt asimilate de organism, provoacă creșterea în intensitate a inflamației.

Băuturi alcoolice și carbogazoase

Persoanele care suferă de colită și alte probleme digestive ar trebui să evite băuturile carbogazoase și pe cele alcoolice. Ele provoacă aciditate și inflamație, ducând la apariția durerii, diareei și gazelor.

În concluzie, toate tulburările digestive pot fi cauzate de colită. Din acest motiv, este mai bine să încerci să eviți aceste alimente pe cât de mult posibil.

Vezi şi Remedii care previn și tratează colita pe clickpentrufemei.ro