Alina Gorghiu: „Am fost ameninţată public de către Ministrul Justiţiei. Iată dovada!”

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a scris pe pagina sa de Facebook că este ţinta unei "campanii premeditate şi politice", asta după ce ministrul Justiţiei Robert Cazanciuc a ameninţat-o că "opinia publică va afla în curând cine este Alina Gorghiu".

05 oct. 2015, 11:33
Alina Gorghiu: „Am fost ameninţată public de către Ministrul Justiţiei. Iată dovada!”

Înaintea moțiunii de cenzură am fost amenințată public de către Ministrul Justiției, rudă cu Victor Ponta, că opinia publică va afla în curând cine este Alina Gorghiu. Iată încă o dovadă că este o campanie premeditată și politică. Sunt curioasă dacă în implementarea acestei campanii au fost folosiți și angajați ai statului, consilieri ai Prim-ministrului, plătiți din bani publici.

În privința mea, lucrurile stau foarte clar: dacă Victor Ponta, Dan Șova, Sebastian Ghiță și asociații lor politici vor dovedi că 0,00001% din acuzațiile pe care le răspândesc sunt adevărate voi părăsi nu doar funcțiile politice, ci mă voi retrage din viața politică. Vor face și ei la fel, în caz contrar? Știm bine că nu. Acești oameni nu au decât apucături mafiote, nu știu decât să amenințe, să încerce intimidarea și să mintă„, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Mai mult, aceasta a precizat că după moţiunea de cenzură, politicienii au făcut acuzaţii „fără fundament” la adresa ei, în mass media pro Ponta.

După moțiunea de cenzură este posibil să fi văzut în unele publicații sau la unele televiziuni pro Ponta o reluare și o dezvoltare a unor acuzații fără fundament la adresa mea, generate de oameni politici, anchetați, inculpați sau trimiși în judecată.

Prima oară semnalul a fost dat de senatorul Dan Șova de la tribuna Parlamentului, acum de către partenerul de afaceri al senatorului, Premierul României, Victor Ponta, colegul de dosar, tot de la tribuna Parlamentului.

De fiecare dată, aceste acuzații și insinuări au fost lansate în momentul în care cei doi au fost puși în situația de a răspunde instituțional în fața faptelor de corupție relevate de justiție. Scopul lor comun este de a muta atenția de la problemele pe care le întâmpină precum și de a discredita imaginea PNL și a liderilor săi. Am răspuns într-o primă fază tuturor acuzațiilor. De această dată am refuzat să reiau explicațiile cerute de aceleași publicații și televiziuni. Am refuzat să le răspund pentru că știam că vor fi răstălmăcite și nu aș fi făcut decât să întrețin un dialog cu oameni care nu voiau să audă, ci să se folosească de numele meu pentru a amplifica subiectele comandate politic de tripleta de aur a PSD Ponta-Șova-Ghiță.

Singurul lucru care mă deranjează real este asocierea cu Traian Băsescu sau cu grupări care ar fi girate de fostul Președinte. Este o noutate pe cât de creativă a tripletei amintite, pe atât de jignitoare la adresa mea.

Revenind în registrul serios, românii au mai fost martori, în nenumărate rânduri, la manipulări și diversiuni din partea acestora. Slavă cerului că există și Facebook. Aici comunicarea este directă, nu mediată„, a scris Alina Gorghiu.

Aceasta a precizat că a demarat pregătirile pentru acționarea în instanță a persoanelor și instituțiilor media care alimentează, propagă și reiau informații false. „Toate acuzațiile lor sunt bazate pe date false, asocieri contextuale și informații eronate. Confundă instituțiile între ele, se fac că nu știu să citească declarații de avere și de interese, îmi atribuie cunoștințe cu persoane pe care nu le-am întâlnit niciodată. De exemplu, contractul unei societăți de avocatură a fost semnat nu cu AVAS, ci cu o altă instituție, iar eu nu activam în acel moment în cadrul societății de avocatură. Aceste informaţii sunt confirmate de documente oficiale emise de către Baroul Bucureşti şi de evidenţele fiscale pe baza cărora au fost completate declaraţiile de avere„, a conchis şefa liberalilor.

Reacţia Alinei Gorghiu vine după ce, luni, în presă au apărut informaţii privind implicarea sa într-o afacere cu Institutul Național al Lemnului.

Cazanciuc: Timpul va demonstra dacă Gorghiu are căderea morală să vorbească de Ponta

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, a declarat, săptămâna trecută, că timpul va demonstra dacă copreședintele PNL Alina Gorghiu are căderea morală să vorbească de premierul Victor Ponta.

„Doamna Gorghiu continuă să nu înțeleagă că se află pe scaunul Brătienilor. Este alegerea liberalilor dacă vor să devină un partid de cancan. Timpul va demonstra dacă doamna Gorghiu are căderea morală să vorbească de Victor Ponta„, a declarat ministrul Justiției.