Alina Gorghiu: Schimbarea din Guvern este de bun augur

Alina Gorghiu, copreședintele PNL, afirmă că schimbarea celor patru miniștri - Dan Costescu, Marius Bostan, Adrian Curaj și Dan Stoenescu, făcută marți de premierul Dacian Cioloș, este de bun augur.

05 iul. 2016, 16:54
Alina Gorghiu: Schimbarea din Guvern este de bun augur

„Niciodată o schimbare nu se face când lucrurile merg bine și atributul remanierii este al prim-ministrului. (…) Găsesc de bun augur această schimbare și împrospătare de sânge în Executiv și am mari speranțe că viitorii miniștri vor funcționa la parametri optimi”, a declarat Gorghiu la Parlament.

Ea s-a declarat convinsă de faptul că „nimeni nu face schimbări de dragul schimbării, mai ales că au fost observații și în spațiul public privind ministrul Educației”.

Alina Gorghiu a apreciat nominalizarea de la Transporturi, în persoana lui Sorin Bușe, și a subliniat că partea de diaspora merită o atenție mai mare în perioada următoare, pentru că trebuie explicat votul prin corespondență, un subiect pe care fostul ministru „l-a ignorat ușor”.

Întrebată ce le reproșează celor patru miniștri, Alina Gorghiu a răspuns: „Despre cei plecați, numai de bine. Nu are sens să fac eu acum un inventar al gafelor sau al greșelilor unor miniștri”.

Copreședintele PNL a menționat că mai importantă este decizia premierului Dacian Cioloș, care a ajuns la concluzia că acei miniștri nu au performat sau nu au performat suficient.

„În momentul în care premierul ajunge la această concluzie și face schimbarea, nu pot decât să urez succes următorilor miniștri”, a adăugat Gorghiu.

Citeşte şi: Cine sunt noii miniştri propuşi de Dacian Cioloş la remaniere

Potrivit ei, se poate face performanță într-un minister și într-o singură lună.

„Poți lua decizii în două secunde sau poți să nu iei decizii într-un an de zile. Sunt miniștri care se pare că nu au luat decizii într-un interval de opt — nouă luni și atunci că evident am speranța de la cei noi că vor lua deciziile potrivite’, a mai spus Alina Gorghiu.

Întrebată dacă mai trebuie schimbați și alți miniștri, copreședintele PNL a menționat că evaluarea nu o face ea, dar, ca om politic, privește cu mare atenție la o comunicare mai bună din partea unor miniștri.

„La Agricultură, ministrul nu avea nicio vină. Eu știu că s-a cerut foarte des demisia acestui ministru și poate că nu a avut de fiecare dată declarațiile bine împachetate, la nivel public, dar vina pe toată povestea aceea cu subvențiile venea de la guvernul de dinainte”, a explicat Gorghiu.

Ea le-a transmis și un sfat miniștrilor: „Aș vrea să îi văd pe toți explicând ce fac, cum fac și ce proiecte bune au, pentru că multe din proiectele lor sunt foarte bine, trebuie doar publicate public mai apăsat”.

Despre Marius Dumitru, ministrul propus al Educației, Alina Gorghiu a precizat că nu crede că prezența acestuia într-o structură de control a lucrărilor de doctorat, respectiv CNATDCU, l-a recomandat pentru această funcție.

„Sunt foarte multe alte lucruri despre acest ministru care se pot spune și sunt convinsă că va avea un parcurs frumos la minister”, a completat ea.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, marţi, înlocuirea a patru miniştri din cabinetul său. Este vorba despre ministrul Comunicaţiilor, Marius Bostan, ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni, Dan Stoenescu şi ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Miercuri dimineaţă, premierul va merge la preşedintele Klaus Iohannis cu noile propuneri.

Citeşte şi: Patru miniştri, REMANIAŢI de premierul Dacian Cioloş VIDEO