Alte patru cazuri de gripă, trei dintre pacienţi sunt copii. Spitalele interzic vizitele

Patru noi cazuri de gripă au fost confirmate de medici, trei fiind la copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani, nevaccinaţi antigripal. Direcţia de Sănătate Publică a restricţionat accesul vizitatorilor în unele dintre secţiile unităţilor medicale şi a restrând programul de vizitare în celelalte.

07 feb. 2018, 15:13
Alte patru cazuri de gripă, trei dintre pacienţi sunt copii. Spitalele interzic vizitele

Trei copii şi un adult din Buzău au fost diagnosticaţi cu virusul gripal, unii fiind internaţi, în timp ce alţii au fost trataţi în ambulator.

„Doi dintre pacienţi au fost diagnosticaţi cu virus de tip A, iar doi cu virus de tip B. Trei au fost internaţi de la început şi unul se va externa azi în timp ce o persoană a fost tratată în ambulatoriu. Nici unul dintre pacienţi nu a fost vaccinat antigripal. Am atenţionat unităţile sanitare cu paturi şi am indicat să se orienteze şi către acest diagnostic în diagnosticele care se pun, mai ales că aceşti pacienţi au trecut pe la camerele de gardă şi au fost diagnosticaţi cu viroze respiratorii”, a declarat medicul Carmen Scântei.

Dintre cei patru pacienţi trei sunt copii cu vârste cuprinse între 2 şi 14 ani, toţi prezentând forme uşoară de boală.

Vezi şi: Alte două persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 10

Potrivit sursei citate, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Buzău a atenţionat unităţile spitaliceşti ca în contextul epidemiologic existent să restricţioneze sau chiar să interzică în unele secţii accesul vizitatorilor.

Astfel, dacă în secţiile de Nou Născuţi, Pediatrie, Chirurgie, ATI şi Oncologie accesul nu este permis sub nicio formă vizitatorilor, în celelalte secţii accesul vizitatorilor se poate face doar în intervalul orar stabilit, vizitatorii trebuie să poarte halat şi mască de protecţie şi fiecare pacient are dreptul la cel mult un vizitator.