Alunecări de teren în ţară. Drumuri închise şi zeci de locuinţe afectate

Mai multe gospodării sunt în pericol din cauza alunecărilor de teren. Un drum judeţean din Olt a fost închis deoarece apa a erodat acostamentul acestuia, iar pe un altul circulaţia a fost restricţionată pe un singur sens în urma unei alunecări de teren.

27 mart. 2018, 14:14
Alunecări de teren în ţară. Drumuri închise şi zeci de locuinţe afectate

Trei case sunt afectate de alunecările de teren din comuna dâmboviţeană Glodeni, iar alte câteva zeci sunt în pericol dacă terenul nu se va stabiliza, informează, marţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa. Conform sursei citate, din cele trei case afectate, una era nelocuită. Nu a fost nevoie ca vreo persoană să fie evacuată.

Alunecarea de teren de la Glodeni afectează şi un drum comunal, precum şi mai multe terenuri ale locuitorilor.

Totodată, ISU Dâmboviţa precizează că alunecarea de teren de la Văleni Dâmboviţa nu a mai produs pagube.

La Văleni Dâmboviţa 14 familii au fost evacuate, în urmă cu o săptămână, din cauză că locuinţele lor sunt în pericol să se prăbuşească. Aici situaţia este mai gravă, fiind afectate şi două drumuri comunale, o conductă de alimentare cu apă s-a rupt, iar din cauză că mai mulţi stâlpi de curent au fost angrenaţi în mişcarea terenului a fost nevoie de intervenţia echipelor de la Electrica.

Probleme sunt şi în judeţul Teleorman. Zeci de gospodării din 15 localităţi sunt afectate de inundaţii, marţi seara, iar pompierii acţionează pentru scoaterea apei din case şi curţi, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, în localitatea Teslui, pe DJ 546, circulaţia a fost restricţionată pe un singur sens în urma unei alunecări de teren. „Alunecarea de teren a afectat versantul stâng al drumului, pe sensul de mers spre Verguleasa şi s-a produs pe aproximativ 100 de metri liniari”, au menţionat reprezentanţii ISU.

De asemenea, pompierii Detaşamentului Caracal acţionează în comuna Văleni, satul Mandra, cu o motopompă remorcabilă, pentru evacuarea apei acumulate în urma topirii zăpezii. În zona respectivă, DJ 679 B a fost închis din cauza apei care a erodat acostamentul drumului pe aproximativ 20 de metri liniari. Acolo se va deplasa şi o motopompă de mare capacitate pentru evacuarea apei care erodează DJ 679 B.

Citeşte şi Alunecări de teren în Buzău. Peste 1500 de oameni sunt izolaţi după ce un drum s-a surpat