Ambasada SUA cere Republicii Moldova să îşi consolideze securitatea informaţională faţă de propaganda rusă

Publicat: Miercuri, 26 Iulie 2017 12:42 // Actualizat: Miercuri, 26 Iulie 2017 12:42 // Sursa: romaniatv.net

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău consideră că Republica Moldova trebuie să-și consolideze securitatea informațională, în condițiile în care buletinele de știri și emisiunile rusești distorsionează mesajul public din Republica Moldova prin propagandă și jumătăți de adevăr, relatează miercuri Radio Chișinău.

În acest sens, misiunea diplomatică americană citează un raport al Asociației Presei Independente din Chișinău, în care au fost monitorizate mai multe posturi de televiziune din Federația Rusă, retransmise în Republica Moldova, și care confirmă acest lucru.

Concluzia raportului menționat este că posturile tv rusești monitorizate transmit mesaje propagandistice și manipulează constant opinia publică, abordând subiectele sensibile exclusiv din perspectiva vinovăției Occidentului, în primul rând a SUA, NATO și UE în escaladarea conflictelor militare și, în general, în tot ce se întâmplă negativ în regiune sau în lume.

În parlamentul moldovean a fost depus un proiect de lege privind securizarea spațiului informațional al republicii, inițiativă care se referă însă doar la limitarea retransmisiei emisiunilor de știri și informativ-analitice, produse de instituțiile media din Rusia.

Pentru combaterea propagandei ruse, Republica Moldova ar putea beneficia, alături de alte țări, de asistență financiară din partea Fondului SUA pentru contracararea influenței ruse (Countering Russian Influence Fund — CRIF), potrivit portalului Deschide.md.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6540
RON
17 Dec
noapte 1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H