Ambasadorul României în Costa Rica, ţară unde s-au refugiat Udrea şi Bica, rechemat în ţară. Iohannis a semnat decretul

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri un decret de rechemare a lui Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras, arată un comunicat al Administrației prezidențiale. Într-un punct de vedere transmis RomaniaTV.net, MAE precizează că "rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României nu are nicio legătură cu cazul Elenei Udrea. 

18 apr. 2018, 12:33
Ambasadorul României în Costa Rica, ţară unde s-au refugiat Udrea şi Bica, rechemat în ţară. Iohannis a semnat decretul

Ambasadorul din Costa Rica a fost rechemat la București. „Decret privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras.”, se arată în decretul semnat de președinte.

În iunie 2016, preşedintele Iohannis l-a acreditat pe Ion Vîlcu – ambasador extraordinar şi plenipotenţiar în Statele Unite Mexicane. Ulterior, el a fost acreditat ambasador şi în celelalte state.


Vă reamintim că fostul ministrul Elena Udrea a anunţat recent că are statut de refugiat politic în Costa Rica 

Avocatul Elenei Udrea a anunţat la termenul de zilele trecute în dosarul „Gala Bute” că fostul ministru are statut de refugiat politic în Costa Rica. Ambasada României la Ciudad de Mexico, care asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, a reacţionat şi a anunţat că nu a fost notificată de către autorităţile din Costa Rica în legătură cu vreo cerere de acordare a statutului de azilant politic în această ţară. Tot în Costa Rica se află și Alina Bica.

MAE: Autorităţile române nu au fost notificate de Costa Rica în legătură cu vreo cerere de azil politic a Elenei Udrea

MAE: Rechemarea ambasadorului Ion Vîlcu nu are legătură cu cazul Elenei Udrea

„Decretul privind rechemarea domnului Ion Vîlcu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras semnat de președintele României, Klaus Iohannis nu are nicio legătură cu cazul menționat de dumneavoastră ( Elena Udrea, refugiat politic n.red.).

Decizia de încheiere a mandatului domnului Ion Vîlcu s-a realizat la solicitarea acestuia, înaintată la începutul lunii martie, și are la bază o motivație exclusiv profesională, care se referă la noua calitate pe care Ion Vîlcu o va ocupa în cadrul conducerii Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO)”, precizează MAE într-un punct de vedere transmis RomaniaTV.net