Amenzi pe bandă rulantă pentru cei care nu şi-au curăţat zăpada din faţa blocurilor din Bucureşti

Aproape 200 de asociaţii de proprietari din Capitală au fost sacţionaţi, pe motiv că nu şi-au curăţat zăpada din faţa blocurilor. Astfel, locatarii au avut o surpriză neplăcută când s-au uitat pe listele de întreţinere. Administratorii au decis să-i ierte pe cei în vârstă sau cu venituri mici.

25 ian. 2017, 08:39
Amenzi pe bandă rulantă pentru cei care nu şi-au curăţat zăpada din faţa blocurilor din Bucureşti

În ultimele săptămâni poliţiştii locali din Capitală au dat sute de amenzi celor care nu au curăţat zăpada din faţa blocurilor.

Una dintre sancţiuni, în valoare de 500 de lei, a ajuns şi la asociaţia de locatari dintr-un imobil de pe bulevardul Basarabia. Oamenii spun că au deszăpezit porţiunea care le revenea lor, astfel că, au fost amendaţi pe nedrept, potrivit Digi24.

„Am fost la Poliţia locală. Pentru că e o frustrare şi un abuz. O frustrare a noastră şi un abuz al lor. Înclin să cred că s-a făcut la foc automat: Ia, domnule, bulevardul Basarabia şi dă la toţi”, afirmă Florin Pop, administratorul Asociaţiei de Proprietari.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Locale toate amenzile au fost date în baza unor probe foto şi video, iar cei care se consideră nedreptăţiţi ar trebui să se adreseze judecătorilor.

„Cetăţenii sunt comozi, cetăţenii nu vor să iasă să-şi dea zăpada din faţa propriului bloc, pentru că dumnealor. Înţeleg că autoritatea locală trebuie să intervină până în uşa blocului”, a declarat Aurelian Dobrilă, dir. Gen. Al Poliţiei Locale, Sectorul 2.

Administratorul a decis ca amenda de 500 de lei să fie plătită de toţi locatarii blocului, iar comitetul asociaţiei să îi ierte pe cei în vârstă. Lucru care a generat nemulţumiri.

Poliţiştii fac verificări şi în următoarea perioadă, iar vizaţi sunt de această dată cei care nu îşi curăţă ţurţurii formaţi pe acoperişuri sau pe balcoane. Sancţiunile sunt cuprinse între 500 şi 2.000 de lei.

Citeşte şi Cum arată utilajul care poate topi aproape instant zăpada de pe străzile Capitalei. Urban Snow Melter este în teste VIDEO