Amenzi uriaşe pentru cei care împerechează animale pe ascuns. La cât se ridică şi când este o împerechere contravenţie

Da, ai citit bine. Statul este înțelegător cu persoanele fizice și juridice până și când acestea se ocupă cu împerecherea animalelor pe ascuns. Dar doar la prima abatere. Așa prevede Legea prevenției, care în drum de la Guvern la Parlament a devenit Legea prevenirii. Legislația prevenirii, adică legea în sine și hotărârea de Guvern în care este inclusă lista tuturor contravențiilor pe care le acoperă aceasta, este aplicabilă în practică de la începutul lunii februarie 2018.

03 mart. 2018, 12:18
Amenzi uriaşe pentru cei care împerechează animale pe ascuns. La cât se ridică şi când este o împerechere contravenţie

Pentru cei care nu știau, autoritățile sunt înțelegătoare, mai nou, chiar și în cazurile mai curioase, precum monta clandestină. Monta clandestină este, mai pe înțelesul tuturor, împerecherea ilegală a animalelor.

Citeşte şi O turmă de porci mistreţi, la plimbare pe străzile din Braşov. Animalele au fost alungate în pădure de jandarmi

Concret, monta clandestină constă în „folosirea reproducătorilor masculi neautorizați la monta femelelor”, așa cum prevede actualmente Legea zootehniei nr. 72/2002. Pentru această faptă, persoanele fizice și cele juridice riscă, în mod obișnuit, o amendă de la 500 la 1.500 de lei.

Continuarea pe avocatnet.ro.