America Centrală va fi înghiţită de un nor de praf din Sahara

Un nor de praf venit tocmai din deșertul african Sahara va afecta America Centrală, la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit Ministerului Mediului și Resurselor Naturale (MARN) din El Salvador.

25 iul. 2017, 09:49
America Centrală va fi înghiţită de un nor de praf din Sahara

Responsabilii mediului au avertizat că există posibilitatea, cum s-a întâmplat și în alte ocazii, ca praful provenit din Africa să poată conține bacterii, viruși, spori, metale și alte substanțe poluante pe care le întâlnește în zonele lipsite de vegetație din nordul Africii.

„Când va ajunge în zone populate poate provoca apariția de gripe, alergii și astm la unele persoane, mai ales la cele care suferă de probleme respiratorii sau de pusee alergice”, notează MARN într-un comunicat.

Citeşte şi DETALII NOI despre momentul în care Sahara a devenit deşert. Praful saharian a apărut masiv în România în urmă cu 6.100 de ani

Potrivit prognozei, praful își va face apariția între 27 și 28 iulie și se așteaptă să vină într-o cantitate mai mică decât în episoadele înregistrate în 2014 și 2015, informează Agerpres.

MARN a explicat că furtunile care se formează în Sahara ridică în atmosferă o mare cantitate de praf și de nisip care pot călători departe până în Caraibe, America Centrală sau chiar America de Sud.