Anchetă a IPJ la Belciugatele, după ce liderul PDL a recunoscut că a reţinut buletinele sătenilor

Conducerea IPJ Călăraşi a deschis o anchetă în urma reportajului difuzat de România TV în care preşedintele PDL Belciugatele recunoaşte că ar fi reţinut buletinele mai multor alegători din judeţ. Potrivit purtătorului de cuvânt Ramona Tudor, o echipă de cercetare s-a deplasat deja la faţa locului.

RomaniaTV.net
28 iul. 2012, 10:53
Anchetă a IPJ la Belciugatele, după ce liderul PDL a recunoscut că a reţinut buletinele sătenilor

IPJ Călăraşi a deschis o anchetă în cazul preşedintelui PDL Belciugatele.

„În urma reportajului difuzat de România TV, conducerea IPJ Călăraşi a dispus efectuarea de urgenţă a unor verificări a aspectelor semnalate. În prezent o echipă de cercetare s-a deplasat la fata locului. Facem apel către toţi cetatenii ale căror cărţi de identitate au fost luate să ia legătura cu poliţiştii din ehcipa de cercetare pentru a furniza date cu privire la împrejurările în care a avut loc fapta”, a declarat la România TV RAMONA TUDOR, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

România TV anunţa sâmbătă dimineaţă că fostul primar din comuna Belgiugatele, judeţul Călăraşi, a adunat cărţile de identitate ale sătenilor pentru a avea garanţia că aceştia vor boicota referendumul. Convins că stă de vorbă cu un reprezentant al organizaţiei centrale a Partidului Democrat Liberal, preşedintele filialei PDL Belciugatele, Petre Dinei, s-a confesat, de fapt, jurnaliştilor că a început să strângă buletinele sătenilor pentru a-i împiedica să voteze duminică la referendum.

Chiar dacă legea condamnă îngrădirea dreptului la vot, preşedintele PDL Belciugatele a mărturisit că a adunat câteva sute de buletine. Ceva mai târziu, când jurnaliştii l-au întrebat de ce a strâns buletinele, liderul PDL nu a mai recunoscut nimic şi a început să-i jignească şi să-i înjure pe jurnalişti.