Ancheta în cazul Mădălina Manole s-ar putea REDESCHIDE

Marian Manole, fratele Mădălinei Manole, a demarat o campanie pe pagina personală de Facebook prin care dorește să convingă autoritățile competente să redeschidă ancheta privind moartea cântăreţei. Marian Manole prezintă astfel argumentele pentru care el nu acceptă varianta oficială, conform căreia sora lui s-a sinucis.

24 mart. 2017, 17:06
Ancheta în cazul Mădălina Manole s-ar putea REDESCHIDE

Marian Manole reia multe dintre informațiile și declarațiiledin articolele publicate de presă imediat după moartea Mădălinei, pe 14 iulie 2010.

„De ce nu cred că Mădălina Manole s-ar fi sinucis:

Versiunea oferită asupra morţii Mădălinei Manole, are mai multe găuri decât o roată de şvaiţer. Să le luăm la rând, privind la cele raportate nouă de cotidianul România Liberă:

Mădălina Manole a fost găsită miercuri dimineaţă fără suflare, în locuinţa familiei din Otopeni. Incidentul a fost anunţat la 112 în jurul orei 6:30 chiar de soţul solistei, Mircea Petru. Din primele informaţii artista s-ar fi sinucis înghiţind mai multe pastile.

Artista a fost găsită de ambulanţă într-o baltă de sânge cu capul spart, au declarat pentru Mediafax surse judiciare. Ambulanţa a fost anunţata la ora 5.37 pentru o femeie pe numele de Mădălina Petru, de către soţul cântăreţei, Mircea Petru, care a spus că artistei i s-a făcut rău.

Cea mai apropiată ambulanţă a ajuns la ora 6.01 şi a găsit-o în stop cardiorespirator, fiindu-i făcută o manevră de resuscitare. Apoi a fost chemat medicul , care a ajuns în trei minute. Mădălina Manole a fost găsită lângă baie, într-o baltă de sânge, cu capul spart, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Lângă ea a fost găsit un bidon cu o substanţă chimică, pe hol mirosind puternic a această substanţă.

Mădălina Manole ar fi împlinit azi 43 de ani şi avea un băieţel de 2 ani.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Claudia Burada, a declarat că la ora 6.30, serviciul unic de urgenţă a fost anunţat că o femeie de 43 de ani a fost găsită decedată la locuinţa sa din localitatea Otopeni, confirmând că este vorba de cântăreaţă”.

Jurnalul secret al Mădălinei Manole, dezvăluit de fratele vedetei: „…toate astea m-au făcut să uit!”

1. De două ori se afirmă că la ora 6:30 a fost apelat serviciul de urgenţă 112, de către soţul Mădălinei, Mircea Petru, care a anunţat moartea ei. Aceasta se întâmpla la aproape o oră după ce bănuiesc că tot el anunţase ambulanţa la ora 5:37, deşi nu se spune dacă a apelat tot 112 sau dacă sunase direct serviciul de ambulanţă, lucru improbabil. Câţi dintre Dvs. aveţi la îndemână numărul unui serviciu de ambulanţă şi cât de probabil este să îi apelaţi direct, în loc de a suna mai repede şi mai simplu, 112?

Primele „informaţii” aruncă deja pastila cu pastielele, care nici două paragrafe mai încolo, devin un „bidon cu substanţă chimică” care degaja un miros puternic pe holul casei. Stop şi de la capăt:

Haideţi să spunem că femeia într-adevăr ar fi încercat să se sinucidă, deşi faptul că are un copil mic de doar doi ani (cum să îşi lase o mamă puiul ei mic şi neajutorat, fără ea pe lume ? ) şi care astăzi ar fi împlinit frumoasa vârstă de 43 de ani, deja constituie argumente puternice pentru a nega teoria sinuciderii. Dacă în ciuda acestora Mădălina Manole ar fi vrut să se sinucidă, nu vi se pare extrem de curios că a ales s-o facă dis-de-dimineaţă, la soare-răsare, cu toţi ai ei acasă? De regulă, tentativele de sinucidere nu au loc dimineaţa când chiar şi cei depresivi se simt mai optimişti, ci seara, iar sinucigaşii preferă sa fie singuri şi nu cu întreaga familie acasă, pentru a-i împiedica de la actul plănuit.

2. De ce ar fi sunat soţul Mădălinei încă odată 112 pentru a raporta moartea ei, când deja ambulanţa fusese acolo, iar medicul constatase în mod oficial moartea ? Câtor dintre Dvs. v-ar trece prin cap să mai apelaţi încă odată serviciul de urgenţă, în loc de a fi devastaţi de durerea pierderii mamei copiilor Dvs. ? Nu miroase aceasta a gest evident calculat în încercarea de a oficializa versiunea sinuciderii ? Dar în fond oricine putea să facă acest apel, nu neapărat Mircea Petru.

3. Pilule sau bidon cu otravă? Hotărâţi-vă! Ce nevoie mai era de bidonul cu chimicale, dacă femeia alesese deja s-o facă cu pilule, precum s-a raportat? Nu cumva povestea cu bidonul este si ea menită să re-întărească convingerea publicului că gestul ar fi fost făcut cu intenţie?

Iata ce relateaza Agerpres despre misteriosul bidon cu chimicale:

„Potrivit anchetatorilor, corpul Mădălinei Manole a fost găsit pe holul din apropierea băii, era îmbrăcată în pijama, nu erau medicamente în jurul ei, iar în baie a fost găsită o sticlă cu pesticid din care artista a băut”.

Deci treaba cu pilulele a fost fabricată pentru a ne obişnui pe noi cu idea ca Mădălina ar fi o sinucigaşă?

Nu e puţin ciudat că ea a fost găsită cu capul spart (baltă de sânge), în loc să îşi aştepte liniştită moartea pe care-ar fi dorit-o, în patul ei ?

Colega ei de breaslă Monica Anghel a fost foarte surprinsă de moartea prematură a „fetei cu părul de foc”. Ea consideră inexplicabil gestul unei persoane „plină de viaţă, veselă, luptătoare” şi mai mult spune clar „Nu văd niciun motiv pentru care ar fi făcut lucrul ăsta”.

Din start ni se cere să credem versiunea sinuciderii, pe când când încă necropsia nici nu a avut loc şi nici ancheta oficială a Poliţiei şi a Procuraturii, nu s-a încheiat:

„Primele cercetări indică fără dubii că artista s-a sinucis, unul dintre elemente care confirmă această ipoteză este şi mesajul pe care cântăreaţa l-a lăsat miercuri, în jurul orei 2.00, soţului sau pe telefonul acestuia, în care spunea că „nu se mai simte frumoasă”, afirmă sursele citate”.

Este acesta un motiv valid de sinucidere pentru o mamă cu copil mic pe care neîndoielnic îl iubea ca pe ochii din cap, sau doar un praf în ochii noştri, menit să ne convingă că Mădălina s-ar fi sinucis ? Doar o femeie extrem de superficială şi-ar pune capăt zilelor pentru un astfel de motiv, ori Mădălina, ca una care şi-a abandonat cariera muzicală pentru viaţa de familie şi care în 1997 înfiinţase Asociaţia Culturală cu caracter cultural şi umanitar ce îi poartă numele, nu pare să fi fost o astfel de femeie. Mult mai degraba ea ne apare ca o mamă şi soţie responsabilă, implicată în societate, plină de empatie faţă de problemele altora. O astfel de femeie nu-şi lasă soţul, părinţii şi copilul abandonaţi şi în lacrimi dintr-un gest nesăbuit.

Sunt foarte curios care vor fi concluziile anchetei oficiale, dar este bine de ţinut în minte că un cocktail de medicamente, sau o sticlă cu otravă pot fi cu uşurinţă introduse forţat într-o femeie, mai ales într-una lovită la cap, după ce diferite istorioare ajutătoare au fost construite în jurul ei, pentru a obţine rezultatul scontat. S-a vehiculat deja că ea ar fi încercat în prealabil să se sinucuda cu un amestec de ibuprofen şi paracetamol. Nu e nevoie să vrei să te sinucizi pentru a te intoxica cu ibuprofen, un drog extrem de hepato-toxic, cu care e foarte uşor să te intoxici, mai ales în combinaţie cu o altă pilulă banală, ca şi paracetamolul. Sunt documentate cazurile celor care-au murit luând doar ibuprofen pentru a-şi alina durerile. Ficatul le cedase, desi nu imediat, ci in timp. Ibuprofenul e o alegere rea pentru sinucigasi, deoarece distruge ficatul incet si nu omoara imediat. E foarte posibil ca şi Mădălina să fi supra-dozat în mod neintenţionat, mai ales că ambele droguri sunt analgezice: simţindu-se încă rău după unul, e cât se poate de plauzibil ca ea să fi încercat să suplimenteze cu un al doilea, pentru a ajunge mai apoi la spital ca urmare a supradozei de substanţe toxice. Hopa şi povestea tentativei de suicid!

Mai multe de-atat, ea afirma intr-un interviu acordat Agerpres cu doar o zi inainte: „Sunt o artista implinita, o mama si o femeie fericita. Am fost cea mai fericita mamica de pe pamant in clipa in care mi-am strans puiul in brate”.

Într-o ţară cu un guvern aflat la limita superioară a toleranţei sale de către popor, lucruri ca şi acestea se pot şi „întâmpla”, în scop diversionist. Atenţia oamenilor se îndreaptă forţat asupra celor mai năpăstuiţi decât ei, morţi in chip tragic şi deodată situaţia lor pe cât de rea ar fi, nu li se mai pare chiar de netolerat!

Presiunea şi tensiunea maselor, se uşurează aproape instantaneu. Mafia se poate linisti deocamdată…

E posibil ca Mădălina Manole să fi devenit victima unor lichele care nu se dau înapoi de la nimic pentru a-şi menţine supremaţia bazată pe jaf, ticăloşii şi omoruri şi de a ţine adevăratele elite ale României apăsate la fundul butoiului cu vin, unde în mod normal ar trebui să fie ei, drojdia.

Dumnezeu să te odihnească Mădălina!

Scene cutremurătoare la mormântul Mădălinei Manole în ziua înmormântării mamei ei VIDEO

Marian Manole ține să reamintească tuturor „ce spune un doctor despre moartea Mădălinei Manole”:

„Efectul unui agent chimic e dependent de cantitate si de receptivitatea organismului. Ma refer acum la oare cate minute au trecut din momentul ingestiei si cel al mortii, neexcluzand varianta in care Madalina sa fi murit prin traumatism cranian direct. Traumatismul craniocerebral (TCC acut) poate fi uneori suficient pentru a cauza decesul unei persoane, in raport de gradul de afectare cerebrala.

TCC-ul se putea produce fie prin lovire cu un corp contodent casnic (fier de calcat sau altceva cu masa si cu duritate in masura sa provoace o leziune majora) sau cu unul pregatit din vreme (eg.: levier), sau prin cadere accidentala sau provocata de cineva din preajma. Se poate pune o banala piedica, se da un impuls si victima, o femeie delicata va cadea fara sa opuna vreo rezistenta. Inclin sa presupun ca a fost lovita. Ceea ce simte victima unui TCC acut deschis poate oscila intre panica si nevoie de lupta pana la predare, la abandon.

Cei care nu sunt luptatori prin constitutie, se lasa pe vine sau cauta sa se sprijine de un perete, de un corp de mobilier, moment in care pot fi nauciti, nu mai vad bine, le scade contrastul imaginii, iar in urechi incep sa auda un fel zgomot foarte inalt, un tiuit. Practic, in acel moment victima e ca un biet puisor de gaina incapabil de orice forma de auto-aparare, dandu-si seama ca viata ii e in mare pericol dar ca nu are sorti de izbanda in atare situatie si ca doar Dumnezeu vede ce se intampla. Cred ca in acest moment Madalinei i s-a administrat otrava, ea nefiind inca moarta, totusi, biata de ea a mai avut puterea de a vomita, aparandu-se de toxicul intrat in stomac. Un mort nu vomita niciodata.

Voma inseamna miscari ANTIPERISTALTICE pe esofag ceea ce nu permite inghitirea, asa cum un tren nu are cum sa se deplaseze simultan in doua sensuri opuse, fiind un non-sens urias. Chiar daca a vomitat, cum sa mai fie posibil sa aiba in stomac 300-400ml de solutie? Asta seamana a betie cu otrava, ceea ce iarasi nu e de crezut. Cine vomita asa ceva, nu eructeaza o gura de suc gastric dupa o masa prea copioasa cu tocaturi si branzeturi grele ci… intrucat vomita pe cale comandata de la centrul vomei emite un jet de voma semnificativa cantitativ, pana la un litru un litru si ceva. Credeti-ma ca nu va vorbesc din carti ci, dintr-o experienta practica.

A vomita dupa ce deja au inceput fenomenele de respingere reflexa si a dori in mod voluntar sa bei pentru a definitiva actiunea toxicului prin blocarea totala a mediatorilor neurotransmitatori mi se pare extrem de putin probabil si stii de ce? Din cauza dominantei cerebrale a faptului de a vomita. Momentul unei asemenea vome e atat de atroce incat, te rog sa ma crezi ca nu mai stii nici macar cum te cheama si nu te mai intereseaza nici daca esti X sau Y. E alerta pe care o declanseaza orice organism si care exclude o continuare a ingestiei, dupa voma.

E de stiut daca din plaga produsa la nivel cranian s-a scurs sange si cat. Era in stop cardiac in momentul producerii plagii, sau, plaga a survenit dupa stopul cardiac. Din ce aud, Madalina se afla intr-o balta de sange, ceea ce imi permite sa cred ca a fost lovita dur cu un corp contondent, dupa care i s-a turnat pe gat de catre cineva care se pricepe, acea solutie de otrava. As intreba-o si pe prietena Madalinei mai multe despre procurarea otravii care asa cum stim are un regim special. Ideea ca a baut 400 de ml dupa care a cazut si si-a spart capul de o treapta de pe scara sau de pardoseala din camera de baie mi se pare imposibil de admis, date fiind proprietatile odorante ale furadanului. E imposibil sa bea cineva un asa volum fara sa vomite.

Asadar, Madalina in timp ce ai casei dorm bine mersi dupa o betie, se duce, isi face solutia sau o ia gata preparata, bea rapid un litru si ceva, vomita, cade secerata si dupa cadere capul i se sparge, inima inca ii bate si pastreaza in stomac 3-400ml de solutie de Furadan, ca sa aiba ce scrie legistii in raportul autopsiei. S-a uitat cineva la aspectul plagii craniene? A verificat cineva eventuala integritate a peretelui esofagian, spre a observa daca a fost sau nu lezat prin introducerea unei sonde gastrice de tip Faucher, din acelea cu varful moale, bont, facute din cauciuc?

Din ce am aflat, cantitatea de solutie intrata cu, sau, fara de voie in stomacul Madalinei putea ucide daca nu tot Otopeniul, putea trimite fara probleme pe lumea cealalta o multime de semeni de-ai nostri. As intreba daca Madalina stia despre potentialul otravitor al substantei, despre faptul ca in doze mici intoxicatia poate fi reversibila si ca poate fi salvata. Ma intreb daca e posibil sa bea cineva un volum atat de mare. (…)

Intr-o voma cu violenta determinata de activarea centrului vomei, stomacul se strange ca o punga iar jetul are presiune si debit impresionant, golind cea mai mare parte a continutului gastric in cateva secunde cu un debit mult mai mare decat cel al ingerarii, e ceva ce seamana cu o cascada, iar efortul de voma e epuizant. Pacientul cade intr-un fel de lesin fiind imposibil victimei sa isi mai puna problema unei noi administrari de otrava. Cu toate astea, IML anunta un volum de 350-400ml de continut gastric lichid, in mare parte solutie de otrava. Cum? A vomitat doar partial, sau, cum?”, a scris Marian Manole pe Facebook.