Ancheta în cazul românului ucigaş în serie se extinde! ADN-ul său a fost trimis în toate ţările europene

Ancheta în cazul românului acuzat în Germania că a ucis două femei se extinde! ADN-ul ucigaşului a fost trimis poliţiştilor din toate ţările europene, fiind suspectat în mai multe cazuri de omor.

08 iun. 2017, 08:11
Ancheta în cazul românului ucigaş în serie se extinde! ADN-ul său a fost trimis în toate ţările europene

Cãtãlin Dorinel Ciolpan, în vărstă de 40 de ani, care ar fi violat şi ucis cu cruzime două femei în Germania, desfigurându-le cu o bară de fier, poza pe Facebook în tată şi soţ iubitor.

ADN-ul ucigaşului a fost trimis poliţiştilor din toate ţările europene. 20 de criminalişti germani lucrează la mai multe dosare de crimă clasate, inclusiv la Vaslui, unde este un caz de crimă care seamănă izbitor cele două.

Citeşte şi Ucigaşul fostului lider al PRM Salonta a fost condamnat la 17 ani şi 8 luni de închisoare

Procurorii vasluieni nu au rãmas indiferenti la vestea cã huseanul Cãtãlin Dorinel Ciolpan este principalul suspect în douã violuri urmate de crime, în Germania si Austria. Numai în anul 2000 existând patru crime cu autor necunoscut, sãvârsite asupra unor femei luate „la ocazie”, omorâte si abandonate în pãdure, anchetatorii au început sã îsi punã întrebãri. Cel putin unul dintre cazuri, cel al Mioarei Anuta Manea (29 de ani), are asemãnãri izbitoare cu modul în care au sfârsit cele douã femei, despre care anchetatorii germani spun cã au fost omorâte de Ciolpan, în 2014, respectiv 2016. Mioara Manea a fost ucisã în 2004. Ea luase o „ocazie” de la iesirea din Vaslui, pentru a ajunge la Siscani, la pãrinti, scrie vremeanoua.ro.

Sapte zile mai târziu, pe 27 mai 2004, femeia a fost gãsitã moartã într-o pãdure a cantonului silvic Tãtãrãni, cu fata desfiguratã. Procurorii au stabilit ca victima fusese violatã, exact ca victimele lui Ciolpan. Poate fi doar o coincidentã faptul cã Ciolpan, cât a fost în Husi, a fost mai mult timp implicat în comertul cu lemne, pe care le cãra din pãdure, cu o „Dacia Papuc”, însã anchetatorii vasluieni sunt decisi sã ia legãtura cu omologii din Germania, pentru mai multe informatii. Oricum, în ipoteza în care suspiciunea ar avea temei, va fi foarte greu de obtinut vreo mãrturisire din partea lui Ciolpan, de vreme ce el, si cu probele ADN indubitabile în fatã, neagã tot.