Anchetă la maternitatea din Botoşani, după un presupus caz de MALPRAXIS

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani, Corneliu Mihai, a dispus, luni dimineaţă, constituirea unei comisii care să ancheteze un posibil caz de malpraxis la Secţia de obstetrică şi ginecologie.

20 oct. 2014, 08:18
Anchetă la maternitatea din Botoşani, după un presupus caz de MALPRAXIS

Comisia de anchetă a fost înfiinţată după ce, vinerea trecută, o femeie de 35 de ani, care a fost internată pentru a naşte pe cale naturală, a fost operată de trei ori în mai puţin de 12 ore, potrivit Agerpres. Pacienta din comuna Ungureni se afla la a doua sarcină, iar vineri dimineaţă a ajuns la maternitate pentru a naşte.

Cadrele medicale i-au recomandat naşterea pe cale naturală, însă, când şi-au dat seama că situaţia se complică, au decis efectuarea unei intervenţii chirurgicale.

După ce a născut prin cezariană, femeia a avut o hemoragie, fiind operată pentru a doua oară în maternitate. La câteva ore, pentru că starea de sănătate se înrăutăţea, mama de 35 de ani a fost transferată la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, iar de acolo în sala de operaţii, unde a mai suferit o intervenţie chirurgicală. A doua zi, copilul femeii a decedat în maternitate.

„Nimeni nu se poate pronunţa că s-a comis o greşeală. Până comisia nu îşi face treaba, pornim de la prezumţia de nevinovăţie”, a declarat managerul Corneliu Mihai.

Soţul pacientei a anunţat că va sesiza, luni, atât Colegiul Medicilor, cât şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.

CITEŞTE ŞI: Medicii de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, acuzaţi de MALPRAXIS după ce un bebeluş a murit în spital VIDEO