Andreea Răducan, APEL DISPERAT. „Este îngrijorător şi trist!”

Andreea Răducan, preşedintele FR Gimnastică, a declarat, marți seara, că este "îngrijorător și trist" faptul că gimnastica românească stă acum doar în Larisa Iordache și Marian Drăgulescu.

06 dec. 2017, 07:04
Andreea Răducan, APEL DISPERAT. „Este îngrijorător şi trist!”

Larisa Iordache și Marian Drăgulescu sunt singurii sportivi ai celor două loturi naționale care au obținut rezultate în competițiile majore internaționale.

„Este îngrijorător și trist că gimnastica românească stă acum doar în Larisa Iordache și Marian Drăgulescu. Deși sunt doi mari campioni care au demonstrat prin talentul și calitățile lor că sunt capabili să facă lucruri excepționale. Sper însă ca ei să fie în continuare un exemplu pentru cei tineri care intră în sala de gimnastică. Așa cum pentru mine au fost Lavinia Miloșovici și Gina Gogean. Anul viitor încep calificările la Jocurile Olimpice și sigur că este o presiune și pentru mine, și pentru staff-ul federației, și pentru antrenori, e normal. Este momentul în care trebuie să conștientizăm că sunt probleme și să găsim căile cele mai potrivite pentru a le rezolva”, a spus Andreea Răducan, care a lansat, marți seara, programul național dedicat copiilor „Hai cu noi în țara campionilor”, care are ca principal scop mărirea bazei de selecție pentru loturile naționale.

Fosta campioană olimpică susține că o problemă o reprezintă salariile mici ale antrenorilor. „O mare problemă în gimnastică este cea a remunerării antrenorilor. Încercăm să o rezolvăm pentru ca acești oameni care au dorință și pasiune de a face performanță în gimnastică să aibă tot ceea ce doresc pentru ca noi să avem rezultate”, a afirmat ea.

Aleasă în funcția de președinte al FRG în luna august, Andreea Răducan își dorește să le aibă alături pe fostele gimnaste. „Eu sunt în contact cu toate fostele mele colege care antrenează, cu Gina Gogean, cu Corina Ungureanu, cu Sandra Izbașa, dar și cu Claudia Presecan care lucrează în Anglia și care mi-a spus că vrea să urmeze cursurile de arbitraj și să arbitreze pentru România. Deci îmi doresc să am alături de mine la Federația Română de Gimnastică foști campioni care își pot aduce aportul”, a adăugat președinta.

Andreea Răducan, care a născut în urmă cu două luni, speră ca fetița sa, Amira Sophia, să practice sportul: „Suntem foarte bucuroși, eu și soțul meu (n.r. — Daniel Tandreu), că suntem părinții unei fetițe extraordinare care are acum două luni. Cu siguranță ea va practica sportul, dar vom vedea dacă va iubi gimnastica și dacă își va dori să intre în sala de antrenament pentru a urma o carieră. Noi suntem pasionați de sport și cu siguranță o vom educa prin sport. Cred în continuare că sportul este cel mai bun mod de a ne educa copiii. Îmi doresc de la ea să fie un copil onest, muncitor, inimos, un om de nota 10”.