Angajat de la fabrica de drojdie, stropit cu acid sulfuric în timpul serviciului

Accident grav de muncă la cea mai mare fabrică de drojdie din România, Pakmaya Paşcani. Un sudor a fost stropit cu acid sulfuric în timpul serviciului, suferind răni grave la nivelul gâtului, feţei şi a membrelor.

30 mai 2014, 07:37
Angajat de la fabrica de drojdie, stropit cu acid sulfuric în timpul serviciului

Sudorul Ionel Pavel, de 35 de ani, a înaintat în urmă cu câteva zile o plângere penală împotriva firmei care produce drojdia Pakmaya, SC Rompak SRL, informează ziaruldeiasi.ro. Bărbatul acuză că angajatorii săi nu ar fi luat măsurile necesare evitării unui astfel de accident şi îşi rezervă dreptul de a solicita daune.

Citeşte şi Un angajat al Primăriei din comuna Dăeşti şi-a pierdut viaţa în urma unui accident de muncă

Potrivit lui Ionel Pavel, accidentul de muncă a avut loc în noaptea de 12 spre 13 aprilie, atunci când angajatul se afla în schimbul trei. Pavel spune că angajatul care îşi terminase schimbul l-a informat că trebuie să efectueze o sudură la ţevile care transportă acid sulfuric.

„Am fost supărat pe moment, pentru că mi-a fost lăsat de lucru pe trasee de acid la schimbul trei. Discutasem cu o săptămână înainte ca lucrările privind sudurile pe ţevi care transportă acid să fie făcute la schimbul I, când sunt mai multe persoane”, spune Ionel Pavel.

Citeşte şi ACCIDENT DE MUNCĂ în Capitală. Un bărbat a căzut de pe o macara

Acesta arată că a fost lăsat să lucreze singur la o lucrare de risc la care, spune el, ar fi trebuit atât asistat, cât şi supervizat de un superior ierahic.

„Când am vrut să tai ţeava într-o zonă unde-mi permitea să fac sudura, în timpul secţionării, acidul care se afla în ţeavă a fost antrenat de pânza polizorului unghiular pe corpul meu. Imediat m-am deplasat la primul punct de apă care era la 5-6 metri, dar am constatat că nu curgea apă pe robinet. M-am deplasat pe jos în sectorul Separare, unde ştiam sigur că este apă, şi m-am spălat singur cu furtunul de apă circa 45-60 de minute”, mai spune angajatul.