Angela Merkel include respectarea statului de drept în noile Obiective de Dezvoltare ale Mileniului

Cancelarul german Angela Merkel susţine includerea 'bunei guvernări' conforme cu respectarea statului de drept pe agenda ce va înlocui de anul viitor Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului elaborate de ONU, consemnează agenţia EFE, citată de Agerpres.

24 nov. 2014, 18:44
Angela Merkel include respectarea statului de drept în noile Obiective de Dezvoltare ale Mileniului

‘Dezvoltarea fără statul de drept este de neconceput’, a punctat cancelarul german, Angela Merkel, în timpul unei conferinţe pe tema cooperării internaţionale, ce s-a desfăşurat luni la Berlin, cu această ocazie fiind prezentată ‘Carta Viitorului’, un document în care, odată cu susţinerea dezvoltării durabile şi a noilor tehnologii, se subliniază importanţa apărării drepturilor omului, precum şi pacea şi diversitatea culturală.

Pe lângă indicatorii economici, trebui să acordăm atenţie şi guvernării responsabile, a indicat Angela Merkel, dând exemplul proastei gestiuni a epidemiei de Ebola ca urmare a slăbiciunii structurilor statale din ţările Africii de Vest.

De asemenea, cancelarul german a propus includerea în următoarele Obiective de Dezvoltarea ale Mileniului eradicarea foametei în lume până în anul 2030, precum şi aspectele legate de schimbările climatice şi conservarea mediului înconjurător.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a semnează o nouă cartă ce susţine egalitatea în drepturi a homosexualilor

Germania, care va deţine anul viitor preşedinţia G7, va iniţia în cadrul acestui forum al statelor dezvoltate o dezbatere pentru includerea propunerilor enunţate de Angela Merkel în noua listă cu Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, ce va fi adoptată de ONU în luna septembrie 2015.

Şefa guvernului german a calificat totodată drept un succes realizarea parţială a celor opt Obiective de Dezvoltare ale Mileniului cuprinse în Declaraţia adoptată la Summitul Mileniului din anul 2000, subliniind în mod special reducerea la jumătate a foametei în lume.