Angela Merkel, „total bulversată” de drama lui Michael Schumacher

Cancelarul german Angela Merkel a fost "total bulversată" de accidentul de schi suferit de Michael Schumacher, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert.

30 dec. 2013, 13:13
Angela Merkel, „total bulversată” de drama lui Michael Schumacher

La fel ca milioane de persoane din Germania, cancelarul şi membrii Guvernului german au fost total bulversaţi când au aflat de accident„, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert.

După ce medicii au afirmat că starea sportivului este „foarte serioasă”, Seibert a afirmat că speră ca Schumacher „să reuşească să se vindece”.

Dorim soţiei sale şi copiilor săi să aibă forţa necesară pentru a trece peste acest necaz„, a adăugat Seibert.

De asemenea, scuderia Ferrari şi-a arătat susţinerea pentru Schumi, iar într-un comunicat este specificat că Luca Di Motezemolo este în contact permanent cu familia acestuia.

Fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost rănit grav într-un accident de schi, duminică, în staţiunea Meribel. El este în stare critică, în comă indusă, suferind de leziuni craniene şi este internat la un spital din Grenoble.

Michael Schumacher, care va împlini 45 de ani pe data de 3 ianuarie, este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, cu 7 titluri de campion mondial obţinute între 1994 şi 2004 şi 91 de victorii în cursele de Grand Prix.