Antonescu, despre partidul liberal al lui Tăriceanu: Pentru PNL este un deja-vu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri seară, că demersul lui Călin Popescu Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal reprezintă pentru PNL un deja-vu, amintind demersul similar al lui Theodor Stolojan şi Valeriu Stoica. De asemenea, Antonescu a susţinut că fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu "are ceva ce ar putea fi calităţi pentru PSD", însă a precizat că nu are niciun dubiu că acest partid nu-l va susţine la alegerile prezidenţiale.

RomaniaTV.net
26 feb. 2014, 21:01
Antonescu, despre partidul liberal al lui Tăriceanu: Pentru PNL este un deja-vu

Întrebat cum vede demersul lui Tăriceanu de a înfiinţa un nou partid liberal, Antonescu a răspuns: „Pentru PNL este un deja-vu, noi am trăit această istorie, nu doar o cunoaştem (…) Aş aminti o întâmplare, tot cu nişte foşti preşedinţi cu protagonişti, Valeriu Stoica şi Theodor Stolojan, când dânşii au trecut din PNL, şi spre a termina PNL, tot într-o zonă de putere şi anume puterea prezidenţială. Astăzi domnul Tăriceanu, şi cei care îl sponsorizează politic, face aceleaşi lucru”, a declarat Antonescu, la Realitatea TV.

„Toate lucruri care se întâmplă în aceste din urmă zile, şi ruperea USL şi mişcările domnului Tăriceanu şi alte lucruri care vor urma eu cred că sunt binevenite, în sensul că urmează o limpezire a scenei politice româneşti (…) E mai sănătos aşa decât să fie continuat ceea ce devenise USL”, a mai spus preşedintele PNL.

Antonescu nu a exclus posibilitatea ca unii dintre parlamentarii PNL să părăsească partidul alături de Tăriceanu şi a precizat că nu are „vreun dubiu” în faptul că PSD nu îl va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidenţiale.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, miercuri, că este interesat de o posibilă candidatură la preşedenţia României din partea USD. În același context, fostul premier a anunțat că va pune bazele unui nou partid liberal – Partidul Reformator Liberal.