Antonescu: În PNL există disponibilitatea de a discuta despre o FUZIUNE între partidele de dreapta

Preşedintele demisionar al Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că 'în PNL există disponibilitatea de a discuta despre o fuziune între partidele de dreapta'.

RomaniaTV.net
28 mai 2014, 05:55
Antonescu: În PNL există disponibilitatea de a discuta despre o FUZIUNE între partidele de dreapta

El consideră că o fuziune are ‘complicaţiile ei’, însă afirmă că în acest moment PNL ‘nu are un apetit foarte mare pentru o nouă alianţă’, transmite Agerpres.

‘Alianţele, coaliţiile de tipul Alianţa DA, CDR, USL sunt un pic decredibilizate, nu pot fi foarte atrăgătoare pentru electoratul românesc. Noi, cel puţin, liberali, care abia am trăit eşecul unei astfel de alianţe, nu avem un apetit foarte mare pentru o nouă alianţă’, a precizat liderul liberal.

El este de părere că dreapta trebuie să fie la fel de puternică ca şi stânga politică din România.

‘Marea problemă a dreptei româneşti este că, în timp ce pe stânga avem un monolit, în dreapta nu am avut niciodată. În dreapta am avut numai o competiţie fratricidă uneori, dar niciodată un partid suficient de mare’, a adăugat Crin Antonescu.

Antonescu şi-a exprimat speranţa ca proiectul de unificare a dreptei ‘să facă paşi frumoşi în următoarele 24 de ore’ şi că în următoarele două luni noua construcţie va fi ‘inaugurată’. El a mai vorbit de ‘caracterul urgent’ al unui astfel de demers, în condiţiile în care partidele trebuie să se pregătească pentru alegerile prezidenţiale.