Anul şcolar 2018-2019. Ce se va întâmpla cu elevii care nu vor fi îmbrăcaţi decent pentru ore. Pot fi aceştia trimişi acasă?

Lunea viitoare va începe anul școlar 2018-2019. În acest context, prezentăm azi cele mai importante drepturi și obligații ale elevilor, cu accent pe cele care pot fi ușor încălcate. Este foarte important să se înțeleagă că foarte multe practici care par normale, pentru că sunt făcute des, sunt, de fapt, interzise.

03 sept. 2018, 11:31
Anul şcolar 2018-2019. Ce se va întâmpla cu elevii care nu vor fi îmbrăcaţi decent pentru ore. Pot fi aceştia trimişi acasă?

Odată cu începerea activității școlare aferente anului școlar 2018-2019, elevii trebuie să știe că au anumite drepturi care nu le pot fi refuzate, dar și anumite obligații.

Obligații: îmbrăcăminte decentă și fără telefoane la ore

La fel ca în cazul drepturilor, merită amintite obligațiile ale căror nerespectare poate să se manifeste ușor. Totuși, spre deosebire de drepturi, care nu le pot fi refuzate elevilor (doar limitate, în condițiile legii), obligațiile pot să nu fie respectate și din cauza toleranței instituției de învățământ. Într-un astfel de caz, un elev nu va putea fi sancționat pentru nerespectarea obligațiilor sale.

Citeşte şi Schimbări uriaşe la BACALAUREAT 2019. EXAMENUL SE MODIFICĂ RADICAL. Vezi aici despre ce este vorba

O obligație expres prevăzută în Statutul elevului este cea referitoare la îmbrăcămintea decentă. Totuși, chiar și dacă această obligație nu este respectată, elevilor nu le poate fi refuzat dreptul de a intra în școală.

Mai multe amănunte pe avocatnet.ro.