Anunţ bombă, Daniel Day-Lewis renunţă la actorie. Are doar 60 de ani şi trei Oscaruri câştigate

Daniel Day-Lewis, unul dintre cei trei actori din toate timpurile care au câștigat câte trei Premii Oscar pentru rol principal, alături de Walter Brennan și Jack Nicholson, a anunţat marţi că renunţă la actorie. Daniel Day-Lewis a împlinit 60 de ani în luna aprilie.

20 iun. 2017, 20:09
Anunţ bombă, Daniel Day-Lewis renunţă la actorie. Are doar 60 de ani şi trei Oscaruri câştigate

Anunţul lui Daniel Day-Lewis a luat prin surprindere pe toată lumea, mai ales că actorul tocmai a încheiat filmările la Phantom Thread, o peliculă despre lumea modei anilor 50′, ce va fi lansată pe 25 decembrie şi unde joacă rolul principal.

Daniel Day-Lewis a câştigat Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în 1989, pentru rolul din filmul My Left Foot, în 2007, pentru rolul din filmul There Will Be Blood, și în 2012, pentru rolul din filmul Lincoln.

Născut pe 29 aprilie 1957, în Kensington, Londra, Daniel Day-Lewis a debutat în film la doar 14 ani, în 1971, în pelicula Sunday Bloody Sunday, unde a avut însă un rol minor, necreditat. După 11 ani a avut primul său rol adevărat, în Ghandi, după care a urmat o carieră plină de filme memorabile, precum Vârsta Inocenţei (1993), cu Michelle Pfeiffer şi Winona Ryder, În Numele Tatălui sau Bandele din New York, fără a mai aminti cele trei Oscaruri cucerite. De remarcat că Daniel Day-Lewis a refuzat rolurile principale în Philadelphia, Lista lui Schindler şi Pacientul Englez.

Daniel Day-Lewis este căsătorit cu actriţa Rebecca Miller, cu care are trei copii, dar la începutul anilor ’90 a avut o relaţie de şase ani cu actriţa franceză Isabelle Adjani, cu care are, de asemenea, un copil.

Motivele retragerii lui Daniel Day-Lewis nu au fost făcute publice, dar purtătorul său de cuvânt, Leslee Dart, a confirmat informaţia.