Anunţ BOMBĂ de la Ministerul Muncii: Salariul minim, majorat de la 1 noiembrie

Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că, după analiza datelor transmise de Comisia de Prognoză, ministerul intenţionează creşterea salariului minim pe economie de la 1 noiembrie. Va exista o diferenţiere în funcţie de studiile angajaţilor.

RomaniaTV.net
20 oct. 2018, 13:43

„După analiza datelor transmise de Comisia de Prognoza, MMJS lucrează la creşterea salariului minim pe economie încă de la finalul acestui an şi la diferentierea salariului minim in funcţie de studii sau vechimea de peste 15 ani. Aveţi mai jos analiza Comisiei de prognoza şi a MMJS şi calendarul creşterilor”, a scris Lia Olguţa Vasilescu pe Facebook, unde a ataşat mai multe grafice.

Documentul prezentat propune „Creşterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2080 de lei/lună, începând cu 1 noiembrie 2018”.

Totodată, acesta prevede introducerea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat la nivelul de 2350 lei/ lună pentru angajaţii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare.

Acelaşi act prevede şi creşterea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la nivelul de 2350 lei/lună, pentru angajaţii cu 15 ani vechime, începând cu 1 noiembrie 2018.