Anunţ de ultimă oră: 1000 de lei pentru pensionari înainte de Paşte

Dacă bugetarii au fost anunțați că vor primi salariile înainte de Paște, nu același lucru se va întâmpla și în cazul pensionarilor. Doar o parte dintre pensionari își va primi pensia înainte de sărbătorile pascale.

RomaniaTV.net
04 apr. 2018, 09:35
Anunţ de ultimă oră: 1000 de lei pentru pensionari înainte de Paşte

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunțat miercuri într-o intervenție radio la Magic FM, că pensionarii își vor primi suma care reprezintă rația de hrană până de Paște. Concret, aceștia vor primi în jur de 1000 de lei, urmând ca după data de 15 aprilie 2018 să primească restul de bani. 

Acesta a explicat că s-a luat această măsură a plății pensiilor în tranșe. Deoarece ar fi o perioadă mult prea mare între pensii dacă s-ar da deodată toată pensia pentru luna aprilie.

Lovitură pentru profesori înainte de Paşte. Ce se întâmplă cu salariile angajaţilor din învăţământ

 

MApN anunţă că a virat, miercuri, în avans faţă de data obişnuită, către toţi angajaţii MApN, sumele aferente valorii financiare a normei de hrană corespunzătoare lunii aprilie, transferurile în conturile personale ale angajaţilor urmând să fie efectuate de bănci în data de 5 aprilie. 

Valoarea normei de hrană este calculată, după normativele în vigoare, în cuantum de 960 lei pentru personalul militar, respectiv 810 lei pentru salariaţii civili.

Sumele aferente drepturilor salariale ale lunii martie se vor vira în data de 13 a lunii curente, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirmă că pensionarii de la Interne îşi vor primi drepturile cuvenite înainte de sărbătorile de Paşte.

„Aşa cum am fost informată de către conducerea Casei de Pensii a MAI, pensiile vor fi primite înainte de sărbătorile de Paşte, după cum urmează: cei care au conturi bancare vor primi pensia în data de 5 aprilie, iar ceilalţi vor primi în funcţie de livrările făcute de Poşta Română”, afirmă Carmen Dan, sâmbătă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Ministrul precizează că în ultima perioadă a primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne în care se reclamă faptul că taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie şi martie ale anului în curs încă nu au fost primite.

Premierul Dăncilă: Salariile se plătesc înainte de Paşte, pensiile nu

Ministerul de Interne a anunţat, miercuri, că întreg personalul MAI va primi joi, 5 aprilie, norma de hrană cuvenită pentru luna curentă, în valoare de aproximativ 960 de lei pentru poliţişti şi militari şi 750 de lei pentru personal contractual, la care se adaugă şi cota pe această lună din norma de echipament, circa 240 de lei.

Potrivit MAI, în urma consultării unităţilor a rezultat că această abordare – de plată parţială a drepturilor salariale anterior sărbătorilor de Paşte – va asigura atât acoperirea unor nevoi de moment ale angajaţilor, cât şi evitarea unei perioade mult prea mari între zilele de plată a salariilor angajaţilor (într-o astfel de situaţie ar fi fost vorba de 39 de zile).

În MAI plata salariilor se face în mod normal în ziua de 14 a lunii. 
„După cum ştiţi, numărul de pensionări din ultimul an a fost mult mai mare faţă de cel obişnuit, lucru care a dus la o schimbare majoră în ceea ce priveşte procedura de distribuire a taloanelor de pensie în acest prim trimestru din 2018. Dacă anul trecut s-a procedat, în condiţiile legii, la achiziţia directă a serviciilor de imprimare şi împachetare a plicurilor, în 2018 a fost necesară conform legislaţiei in vigoare, o altă procedură de achiziţie a acestor servicii, din cauza numărului considerabil mai mare de pensionari. Această licitaţie a fost realizată în luna ianuarie, imediat după alocarea bugetară”, menţionează ministrul de Interne.

Ea adaugă că firma declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de către Casa de Pensii MAI „a trimis toate taloanele la Poşta Română în vederea distribuirii lor către titulari”.