Anunţul anului în fotbal: „Mă dau afară, vând tot! La revedere cu Becali din fotbal”

Steaua traversează o criză a rezultatelor în ultima perioadă. Remiza de pe teren propiu cu ASA Târgu Mureș (1-1) l-a supărat la culme pe Gigi Becali. Finanțatorul roș-albaștrilor susține că, dacă echipa pe care o finanțează nu va câștiga campionatul, va renunța la Steaua.

05 mart. 2017, 10:18
Anunţul anului în fotbal: „Mă dau afară, vând tot! La revedere cu Becali din fotbal”

În cele 5 meciuri disputate în acest an în Liga 1, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf a câștigat unul singur, cu CS U Craiova (2-1), la acestea se mai adaugă și înfrângerea din Cupa Ligii cu Dinamo (1-3).

„Eu vă mai spun ceva, nu luăm locul 1 sau 2, până atunci mai am răbdare cu ei, mai cred în ei, nu-i mai cert cu nimic, mai aștept să văd dacă e locul 1 sau 2, dacă nu, eu vă promit: la revedere cu Becali din fotbal. Dacă locul 1 sau 2 nu-l iau, mă dau afară, vând tot”, a declarat Gigi Becali, la Fotbal Club, de la Digi Sport.

Omul de afaceri a preluat Steaua în ianuarie 2003, iar în acest moment se află în plin conflict cu MAPN-ul. Nu este pentru prima dată când finanțatorul roș-albaștrilor anunță că va renunța la echipă. În urmă cu o săptămână a declarat că va ceda echipa celor de la Armată.

11 trofee a câștigat Steaua pe plan intern de când Becali a preluat clubul; 5 titluri, două Supercupe, două Cupe ale României și două Cupe ale Ligii. Pe plan extern cea mai notabilă performanță a fost semifinala disputată în 2006, în Cupa Uefa, cu Middlesbrough.

Războiul dintre Steaua și Armată a început în anul 2015, când FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca. ICCJ a anulat, pe 3 decembrie, marca Steaua Bucureşti înregistrată sub nr. 061735 în 29 ianuarie 2004 de SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA.

FC Steaua a fost acţionată în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.

De la decizia ICCJ, cele două părţi au avut mai multe întâlniri pentru a discuta despre condiţiile de utilizare a mărcii Steaua, fără a ajunge la un acord concret.

Conducerea MApN a solicitat FC Steaua zece la sută din totalul veniturilor pentru a-i permite să folosească marca, însă reprezentanţii grupării patronate de Gigi Becali au refuzat.

CSA Steaua a anunţat că din 2017 va pune bazele unui proiect cu o echipă de fotbal ce va pleca din liga a patra sau a cincea şi care se va bucura de siglă, nume şi palmares (până în 2002, inclusiv). Coordonatorul proiectului a fost numit Marius Lăcătuș.