Apă INFESTATĂ cu MATERII FECALE. O sută de oameni s-au îmbolnăvit şi au ajuns la spital

O sută de oameni s-au îmbolnăvit după ce au băut apă infestată cu materii fecale. Oamenii sunt din Aninoasa, judeţul Dâmboviţa. Toţi au povestit că li s-a făcut rău după ce au băut apă de la robinet.

RomaniaTV.net
26 mart. 2014, 14:32
Apă INFESTATĂ cu MATERII FECALE. O sută de oameni s-au îmbolnăvit şi au ajuns la spital

Peste 50 de oameni au ajuns la spital iar alte zeci s-au tratat la medicul de familie.

„Ştiţi cum e calcarul în apă? Şi nu numai asta, miroase foarte mult a clor. A venit neagră, efectiv neagră apa”, a declarat o pacientă.

„Au primit, pentru simptomatologia pe care o prezentau, respectiv vărsături şi scaune diareice, reţete şi urmează să fie monitorizaţi de medicii de familie”, a declarat Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

În urma analizelor s-a constatat că apa din comuna Aninoasa a fost contaminată cu materii fecale din canalizare, în urma unor lucrări. Reprezentanţii companiei de apă spun că a fost o eroare.

„Acea conductă, spre surprinderea mea, este o reţea de oţel care trece prin canalizare. Am constatat că sistemul a fost depresurizat şi a fost posibilă o infiltrare a acestei ape”, a declarat Dorin Staicu, directorul Companiei de Apă Târgovişte.

Reprezentanţii companiei susţin că apa este acum bună de băut.

Citeşte şi: Plouă cu fecale la Suceava. De vină ar fi avioanele