Arabia Saudită, suspectată că ar fi principala sursă care promovează extremismul islamic în Marea Britanie

Arabia Saudită este principala sursă de promovare a extremismului islamic în Marea Britanie, acuză Societatea Henry Jackson, potrivit unui raport citat de BBC News online.

05 iul. 2017, 15:13
Arabia Saudită, suspectată că ar fi principala sursă care promovează extremismul islamic în Marea Britanie

Potrivit raportului, există „o legătură clară şi din ce în ce mai mare” între organizaţii islamiste, fonduri primite din străinătate şi grupuri teroriste.

Institutul Henry Jackson, specializat în relaţii externe, a solicitat o anchetă publică privind rolul Arabiei Saudite şi al altor ţări din regiunea Golfului Persic.

Ambasada Arabiei Saudite susţine că acuzaţiile sunt „absolut false”, informează Mediafax.

 Raportul a identificat o serie de state din zona Golful Persic care furnizează susţinere financiară moscheilor şi instituţiilor educaţionale musulmane din Marea Britanie care sunt surse de extremism. În fruntea listei este Arabia Saudită, unul dintre aliaţii apropiaţi ai Marii Britanii şi Statelor Unite.

Acuzaţiile au fost formulate în contextul în care Arabia Saudită şi alte ţări arabe au impus o blocadă Qatarului tocmai pentru că ar susţine terorismul islamist. Potrivit raportului, criticile Riyadului la adresa Administraţiei de la Doha sunt o formă de „ipocrizie”.