ARBORELE lui DUMNEZEU a ajuns şi în România. Află ce beneficii fabuloase are pentru organismului uman

Adus din Himalaya la Buzău, arborele se află în topul listelor de alimente-minune. Putem să folosim de la el totul, de la rădăcină până la, ultima frunză.

RomaniaTV.net
03 oct. 2015, 11:50
ARBORELE lui DUMNEZEU a ajuns şi în România. Află ce beneficii fabuloase are pentru organismului uman

Nutriţioniştii ne spun că este benefic pentru organismul uman pentru că are toţi aminoacizii şi grăsimile esentiale, dar şi cantităţi bogate de calciu, fier şi alte minerale vitale.

Originar din nord-vestul Indiei şi Himalaya, Moringa Oleifera, după denumirea ştiinţifică sau arborele vieţii se dezvoltă rapid şi este rezistent la secetă. Specialiştii de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău au reuşit să aducă planta şi în România, potrivit România TV.

„Noi o avem în premieră, la Staţiunea Legumicolă Buzau, în studiu. Se comportă până acum ca o plantă. Putem vorbi despre ea ca despre o plantă anuală în câmp şi ca o plantă perenă în spaţii protejate. Sigur este cultivată pentru proprietăţile sale, în special alimentare, recunoscute de oamenii de ştiinţă, dar şi medicinale”,  explică academicianul Costin Vânătoru. 

Citeşte şi Moringa, planta-minune care vindecă peste 300 de boli

La rândul ei, biologul Camelia Vânătoru spune că „radamentul de creştere a acestui arbore este destul de mare. Astfel, în 6 luni am observat că am obţinut un diametru de 4 cm , iar înălţimea este de 4 metri . Cu speranţa că dacă vremea va ţine cu noi, va continua să mai acumuleze substanţă”.

Toate părţile arborelui sunt comestibile şi hrănitoare: frunze, păstăi, seminţe, fructe şi rădăcina. Mai mult ,planta-minune este folosită pentru combaterea malnutriţiei , iar seminţele de moringa, strivite, pot purifica apele murdare. Din acestarbore se mai pot obţine chiar şi ulei de moringa, alimente sau cosmetice.

„Produsele din aceasta planta sunt prezente în ţara noastră, dar sunt aduse din Import. Astfel, planta nu este extinsă în cultură în ţara noastră, dar presupunem ca o vom extinde”,a  declarata inginerul horticol Bianca Zamfir. 

Copacul lui Dumnezeu este unul dintre cele mai vechi specii de arbori. Poate să supravieţuiască până la 1000 de ani.