Arena Naţională rămâne ÎNCHISĂ. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Primăriei Capitalei

Arena Naţională, care a costat 230 de milioane de euro, a fost închisă acum două luni pe motiv că nu are autorizaţie de la ISU din cauza membranei din care este făcut acoperişul.

07 ian. 2016, 12:29
Arena Naţională rămâne ÎNCHISĂ. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Primăriei Capitalei

ISU a afirmat, pe 18 decembrie, ca municipalitatea depus nici o solicitare pentru primirea autorizatiei de functionare a Arenei Nationale. Primaria Capitalei neaga acest lucru, sustinand ca solicitarea a fost depusa in data de 16 decembrie, intr-un comunicat pentru ziare.com.

„Primaria Municipiului Bucuresti, prin constructorul Max Bogl, a depus toate documentele necesare pentru obtinerea avizului de functionare a Arenei Nationale.

In cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii ISU, acestia au conditionat emiterea avizului de obtinerea unui nou agrement tehnic pentru membrana din care este confectionat acoperisul. IGSU a solicitat efectuarea testarii materialului respectiv in laboratorul propriu.

Astfel, documentatia a fost redepusa la sediul ISU Bucuresti-Ilfov in data de 16.12.2015.

Precizam ca Primaria Municipiului Bucuresti prin constructor, a depus toate eforturile inca din anul 2012 pentru asimilarea clasei de combustie a producatorului german al membranelor din care este alcatuit acoperisul pentru Arena Nationala cu clasa de reactie la foc prevazuta in legislatia romanesca.

Subliniem ca cele doua tipuri de membrane polivinilice pentru acoperisuri au fost testate in laboratoare din tara si strainatate”, sustine Primaria Capitalei.