Armata germană a făcut concedieri în rândul extremiştilor. Cel puţin 18 militari au părăsit rândurile armatei

Armata germană a concediat 18 membri din cadrul personalului său din cauza extremismului de extremă dreapta manifestat de aceștia, iar alți 391 sunt în prezent investigați, a anunțat luni un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării, informează agenția de presă dpa.

23 oct. 2017, 17:21
Armata germană a făcut concedieri în rândul extremiştilor. Cel puţin 18 militari au părăsit rândurile armatei

Printre cei 18, care au activat în rândurile Bundeswehr-ului între 2012 și 2016, se numără soldați și alți angajați, a declarat purtătorul de cuvânt.

Alte persoane investigate de Serviciul militar de contrainformații (MAD) ar putea primi sancțiuni disciplinare, sau ar putea fi concediați din rândurile armatei ori chiar trimiși în judecată, a adăugat el.

Dezvăluirile din luna mai anul curent, conform cărora Franco A., cantonat la baza franco-germană de la Illkirch, lângă Strasbourg (estul Franței) și suspectat că a plănuit asasinarea unor personalități de stânga sau a unor străini dându-se drept refugiat sirian, au alimentat îngrijorări majore cu privire la extremismul de extremă dreapta în cadrul forțelor armate germane, informează Agerpres.

Citeşte şi Preşedintele Germaniei trage semnalul de alarmă: Se ridică „noi ziduri de alienare, dezamăgire şi furie”

Însemne militare naziste au fost descoperite în cel puțin două locații ale Bundeswhr-ului, inclusiv la baza din orașul francez Illkirch.

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, o apropiată a cancelarului Angela Merkel, a primit critici din întreg spectrul politic pentru eșecul de a depista și eradica extremismul de dreapta din rândurile armatei.