Armata israeliană a ripostat în Fâşia Gaza după un tir cu rachetă al palestinienilor

Armata israeliană a lovit miercuri mai multe poziții ale mișcării islamiste Hamas în Fâșia Gaza, ca răspuns la un tir de rachetă asupra orașului de frontieră Sderot (sud), au declarat serviciile de securitate israeliene și palestiniene, informează AFP, citată de Agerpres.

05 oct. 2016, 15:55
Armata israeliană a ripostat în Fâşia Gaza după un tir cu rachetă al palestinienilor

O rachetă a căzut în timpul dimineții la Sderot, lovit în mod regulat de proiectile trase din Fâșia Gaza, a anunțat poliția israeliană.Racheta nu a făcut victime, a precizat poliția. Potrivit armatei israeliene, ea a căzut pe o stradă, informează Mediafax.

Surse din cadrul serviciilor de securitate palestiniene în Fâșia Gaza au anunțat apoi tiruri de tancuri israeliene asupra unei baze a aripii militare a Hamas în nordul Gazei și în mai multe locuri de-a lungul frontierei.

Trei bombardamente aeriene au vizat de asemenea alte baze în sudul enclavei, la Khan Yunes, potrivit acelorași surse. Două raiduri ale aviației au vizat de asemenea poziții ale serviciilor de securitate ale Hamas în apropierea orașului Gaza, potrivit unui jurnalist de la France Presse, citată de Mediafax.

Citeşte şi O rachetă lansată din Fâşia Gaza a căzut într-un oraş din sudul Israelului

Nicio victimă nu a fost înregistrată, a declarat Ashraf al-Qodra, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății în Gaza.

Grupul salafist Ahfad al-Sahaba (Descendenții însoțitorilor profetului, în arabă) a revendicat într-un comunicat tirul de rachetă, ca și alte tiruri înainte.

Sderot se află la câteva sute de metri de Fâșia Gaza, teritoriu palestinian guvernat de Hamas și scena a trei războaie între Israel și grupurile armate palestiniene între 2008 și 2014.După conflictul devastator din iulie-august 2014, Israelul și Hamas respectă o încetare a focului fragilă de o parte și de cealaltă a barierei israeliene de securitate ce închide ermetic frontiera israeliană cu Fâșia Gaza.